І. ТЕРМОДИМОВА АППАРАТУРА

В даний час на бойових машинах широко застосовуються різні пристрої, призначені для постановки димових завіс з метою маскування однієї або кількох машин. Одним із таких пристроїв на БМП-2 є термодимова апаратура (ТДА), яка забезпечує багаторазову постановку димових завіс.

Технічна характеристика:

У ролі димоутворюючої рідини використовується дизельне пальне системи живлення двигуна.

Витрата палива при роботі двигуна ТДА – 9л/хв. Непроглядна глибина димової завіси до 100-150м. Стійкість димової завіси – не менше одної хвилини. Тривалість одного димопуску - не більше 5хв.

Система ТДА складається:

шестеренчастий насос; електроклапан;

два паливних фільтри; зворотній клапан ТДА;

дві форсунки ; трубопроводи;

трубопровід з жиклером;

 

Шестеренчастий насос забирає паливо з трубопроводу паливної системи, якій йде від бака і подає його по трубопроводах в систему ТДА .Насос розміщений позаду в десантному відділені під правим сидінням десанту і скомпонований в одному блоці з кормовим водовідкачуючим насосом. Він одержує привід від вала електродвигуна.

Насос складається:

корпус з кришкою; картер редуктора ; з’єднувальна муфта;

дві шестерні; шариковий перепускний клапан.

Електроклапан призначається для управління подачею палива з паливної магістралі до паливного насосу ТДА. Він відвертає витікання палива через систему ТДА, коли система не працює. Електроклапан кріпиться поруч з насосом.

Електроклапан складається:

корпус; електромагніт; клапан зі штоком та пружиною;

вхідний та вихідний штуцери.

Паливний фільтр призначається для очистки палива і складається:

корпус;

фільтруюча сітка;

два штуцери.

Зворотній клапан служить для запобігання попадання відпрацьованих газів та повітря з випускних колекторів у магістральний трубопровід системи ТДА при непрацюючому ТДА.

Клапан складається:

корпус з упором; шарик;

пружина; вхідний та вихідний штуцери.

Форсунки відкритого типу, призначені для розприскування палива, яке подається у випускні колектори ежектора. Вони закріплені на колекторах. Форсунка являє собою зігнуту трубу, яка звужується на кінці, на конусі якої вмонтований завихрювач, що забезпечує закрутку і тим самим краще розпиляє струмінь палива. Завихрювач являє собою стальний стержень, на якому нарізана глибока трьохзахідна стрічкова нарізка.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 1133;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.