Основні напрямки розвитку БМП.

Розглянуті бойові машини розроблені і випущені промисловістю СРСР і, незважаючи на те, що вони є зразками високого класу, вимогам сьогодення вони не повністю відповідають. Сьогодні всі технічно розвинуті, передові країни у військовому відношенні розробляють нові зразки БМП і танків. Перейдемо до безпосереднього обговорення різних напрямків розвитку БМП.

Знайти ціль знаходячись усередині БМП, можна на відстані не більш ніж у 100м. У реальних бойових умовах стрілок навряд чи отримає можливість випередити противника у відкритті вогню. До цього можна додати недостатню орієнтацію в просторі десанту БМП і Ви зрозумієте, чому в реальній обстановці загнати стрілка в БМП дуже важко. Десантники при перших пострілах із противної сторони змушені залишати свою бойову машину і вести бій у пішому порядку, що різко знижує темп наступу і приводить до росту втрат, крім того, здатність БМП супроводжувати піхоту в наступі в силу слабкого бронювання ставиться під великий сумнів. Навіть 100-мм пушка БМП-3 нічого не вирішує. Для цієї гармати на сучасному полі бою немає гідних цілей, для танків вона слабка, а при стрільби по легко броньованим цілям програє БМП-2 у скорострільності і дальності, а отже, й в імовірності ураження. Тому для підтримки піхоти потрібний танк із його могутнім озброєнням і бронюванням. У свою чергу через поганий огляд танк стає видобутком піхоти ворога, що зарилася в землю, з її протитанковими засобами.

Отут і потрібна машина, яка зможе захищати свою піхоту, яка випливає слідом за танком, огороджує його від загрози життю, у той час як залізний велетень прокладає своїми гусеницями дорогу до загальної перемоги. Цю задачу може вирішити тільки важка БМП (БМПТ)У 1999-2001 рр. на ряді міжнародних виставок озброєнь були продемонстровані різні види важких БМП.

У 1999р. в Омську показана дозорно-патрульна машина на базі Т-55,

у 2000р. у Нижньому Тагілі – бойова машина підтримки танків (БМПТ).

У Росії базою для БМПТ послужив танк Т-72. На ньому замість башти встановлений модуль дистанційно-керованого озброєння в складі 30-мм гармати 2А42, спарених з нею автоматичного гранатомета АГС-30 або АГС-17А й кулемета ПКТМ. Передбачається також розміщення ПТУР «Корнет». Лобова частина корпусу прикрита комбінованою бронею з убудованим динамічним захистом (ДЗ) уздовж усієї бортової проекції змонтовані контейнери з ДЗ, на корму навішуються ґратчасті проти кумулятивні екрани.

Силова установка машини - це новітній челябінський - двигун В-92С. БМПТ може здійснити неоціненну підтримку механізованим і танковим підрозділам у боях на відкритій місцевості і населених пунктах своїм могутнім і швидкісним озброєнням, придушуючи основні точки опору противника як в окопах, траншеях, так і в будинках. (опубліковано в «незалежному військовому огляді» від 21.07.2000р.)

Американські фахівці вважають, що в сучасних умовах потреба в нагромадженні у своїх арсеналах новітніх озброєнь і військової техніки (ОіВТ) знижується, але з'являється можливість модернізувати танки, що знаходяться на озброєнні, і бойові машини піхоти (БМП) і експлуатувати їх протягом більш тривалого періоду часу. Це, на думку фахівців, може бути досягнуто за рахунок використання в ході модернізації сучасних технологій і проведення відповідних доробок вже існуючої бронетанкової техніки (БТТ).








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 1654;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.