Замовлення великих кількостей

У другому випадку, коли спостерігається термінове замовлення нестандартних кількостей стандартних позицій, логіст повинен визначити, що ж вигідніше: зберігати на складі постійно додатковий страховий обсяг по позиції під крупного клієнта або виробляти для нього термінові замовлення. Для цього треба порівняти праву частину описаної нерівності з додатковими витратами на зберігання:

 

УДР(СЗ)+ УЗН + УНЦ >=< ЗХ * СЗ * ПЗ,

 

де: СЗ – кількість страхового запасу, що захищає від крупного замовлення клієнта;

ПЗ – середній період між крупними замовленнями такого обсягу.

Треба відмітити, що якщо не можна визначити середній період між крупними замовленнями (їх було дуже мало), то краще на складі таку кількість не зберігати, а виробляти його лише під замовлення. А цю невизначену нерівність вирішувати з таким обсягом замовлення, для якого є можливість визначити цей середній період. Адже треба знайти не знак нерівності для конкретного страхового запасу, а такий страховий запас, для якого права частина стане більшою або рівною лівій. Саме зберігання такого страхового запасу стане вигідніше його термінового виробництва. У лівій же частині невизначеної нерівності видно, що лише перший доданок залежить від величини страхового запасу. Отже задача на знаходження його критичної величини стає задачею знаходження перетину двох кривих, залежних від однієї змінної (рис. 4).

 

Рис. 4. Знаходження критичної величини страхового запасу

Точки на даному графіку отримані почерговим розрахунком формул для відповідного обсягу страхового запасу. З графіка видно, що УЗН + УНЦ = 10000 у.о., а на складі вигідно тримати страховий запас по даній позиції для захисту від крупних замовлень в розмірі до 6000 штук. Тобто якщо раніше вже були такі замовлення, то вигідно закласти їх на складі, а не терміново виробляти під клієнта.

 

 









Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 726;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.