Скорочення посередників і самостійна робота з роздрібом.

Вітчизняні та іноземні виробники скорочують кількість дистриб’юторів, залишаючи найбільш ефективних і сильних. Наприклад, пивоварна компанія «Sun Interbrew» скоротила кількість дистриб’юторів з 430 до 12, «British American Tobacco» до 2, «Очаково» з 300 до 6.

Також компанії розвивають власний торговий апарат, який, на думку представників компанії, здатний ефективніше контролювати ситуацію в роздрібі. Тютюнова компанія «Liggett-Ducat» відмовилася від свого московського дистриб’ютора «Мегаполіс» і концентрувалася на власних продажах. У основі стратегії дистрибуції компанії «Wrigley», провідного виробника жувальної гумки, лежить самостійна робота з роздрібними замовниками, що включає в себе як продажі, так і доставку. На думку співробітників компанії, самостійно вони вирішують дану задачу на 30-40% ефективніше, ніж будь-який з їх дистриб’юторів. Ще один приклад - компанія «Вімм-білль-данн», провідний виробник безалкогольних напоїв і молочних продуктів. Однією з основних стратегічних цілей компанії на найближчі роки є розвиток власних каналів дистрибуції, посилення самостійної роботи з роздрібом і скорочення взаємин з незалежними дистриб’юторами. У стратегічному документі заявляється, що «пряма дистрибуція дозволить підвищити рентабельність, ринковий потенціал і можливість робити вплив на дистриб’юторів і не залежати від їх послуг». Також наголошується, що це дасть можливість контролювати ціну для покупця на місці продажу.

Як видно з приведених прикладів, такої стратегії дотримуються крупні національні гравці, незадоволені існуючою пропозицією дистриб’юторських послуг і готові інвестувати в створення власного дистриб’юторського ресурсу. Також цієї стратегії дотримуються невеликі локальні виробники швидкопсувних товарів або товарів, що вимагають розташування в прикасовій зоні.








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 663;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.