Законодавчо-нормативна база виховання студентів.

Вищий навчальний заклад (ВНЗ) – заклад освіти, що забезпечує навчання, виховання та професійну підготовку осіб відповідно до їх покликання, інтересів, здібностей та нормативних вимог у галузі вищої освіти, а також здійснює наукову та науково-технічну діяльність. Законодавчо-нормативну базу виховання студентів становлять: Закони України «Про вищу освіту», «Про виховання дітей та молоді», Концепція національного виховання молоді тощо.

Відповідно до Закону України «Про виховання дітей та молоді» виховання у ВНЗ здійснюється на основах демократизму, з використанням виховного потенціалу студентського самоврядування і спрямоване на забезпечення гармонійного цілісного розвитку особистості, здатної до самостійного мислення, суспільного вибору. Завдання виховання полягають у: підготовці національно свідомої інтелігенції; носіїв високої суспільної, правової, політичної, соціально-психологічної, естетичної культури; створенні умов для вільного розвитку особистості, залучення до різних видів творчої діяльності (суспільно-гуманістичної, науково-дослідної); формуванні соціальної активності й відповідальності особистості тощо. Відповідальність за організацію виховної роботи у ВНЗ покладається на керівника закладу, проректора з виховної роботи, кураторів студентських груп.

 








Дата добавления: 2015-03-03; просмотров: 779;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.