Несправності поздовжніх повідців

З метою зменшення зсуву кузова вагона в горизонтальній площині надресорна балка за допомогою поздовжніх шарнірно-тягових повідців з'єднана з поздовжньою балкою рами візка.

Для цього при зборі повідців необхідно забезпечити розрахункове затягування гумових пакетів шляхом стиску кожного з них на величину 2...3 мм, що відповідає 1/2-3/4 обороту гайки. Ця величина затягування гумових пакетів відіграє істотну роль у забезпеченні підвищених динамічних якостей візка.

При незатягнутих або недостатньо затягнутих гумових пакетах повідців поворот надресорної балки відстає від повороту візка, безперервність фрикційного зв'язку між візком і кузовом порушується, з'являється можливість вільного непогашеного виляння візків, що погіршує ходові якості вагона.

Обстеження технічного стану візків показало, що в значної частини вагонів гумові пакети не мають необхідного затягування і є різний по величині люфт у шарнірах повідців.

Цей люфт може утворитися також у результаті старіння й осідання гумових пакетів. Гумові деталі пакетів після 1-2 років експлуатації мають залишкову деформацію від 2 до 3,5 мм.

У деяких випадках при незначному строку служби спостерігається розтріскування й розшарування гуми, що свідчить про низьку її якість. Крім того, в експлуатації під дією горизонтальних сил у тязі повідкового пристрою (рисунок 6.10) виготовленої зі сталі Ст. З ГОСТ380-71, утворюються зношення, забоїни на цапфах тяги 1 і тріщини 2 по зварних швах. Усуваються ці дефекти відповідно до інструкції.

 

Рисунок 6.10 - Несправності тяги повідця








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 809;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.