Монтаж резервуарів для нафти і нафтопродуктів

Роботам з монтажу резервуарів передує розчищення майданчика від чагарнику, а також влаштування основи під резервуари. Розчищення майданчика роблять за допомогою засобів, згаданих у п. 19.2. Товсті дерева (діаметром більше 20 см) спилюють. Далі виробляється корчування пнів спеціальними корчевателя і виробляється розбивка осей під підстави резервуарів за допомогою геодезичних приладів.

Спорудження основи під резервуар – один з найбільш відповідальних етапів будівництва, оскільки від якості його виконання залежить величина і рівномірність опади резервуара, яка неминуча. Грунти, на яких споруджуються резервуари, повинні володіти достатньою несучою здатністю. В іншому випадку вдаються до одного з наступних способів їх зміцнення: заміна ґрунту, його ущільнення важкими трамбівками з подальшим захистом від замочування, обробка грунту різними речовинами (рідке скло, смоли, бітуми), термічне закріплення ґрунту шляхом випалу масиву через спеціально пробурені свердловини.

Сталеві резервуари встановлюють на штучних підставках, що складається з грунтової підсипання, піщаної подушки і гідроізоляційного шару (рис. 20.6).

Призначенням штучних підставок є розподіл навантаження і передача її на нижележащий грунт. Шаром ґрунтової засипки замінюють слабкі верхні шари грунту. Її товщина складає від 0,5 до 2 м. Піщана подушка служить для забезпечення рівномірної опади резервуара. Гідроізоляційний шар товщиною 80 ... 100 мм оберігає днище майбутнього резервуара від корозії під дією ґрунтової вологи. Його виготовляють із суміші супіщаного грунту з бітумом, гудроном, мазутом і т. д. Підстава резервуара закріплюють за допомогою бетонної вимощення.









Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 671;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.