Монтаж технологічних трубопроводів

До технологічних належать усі трубопроводи на майданчиках НС і КС, по яких транспортується нафта, нафтопродукти, газ, а також масло, пар, вода. На компресорних станціях технологічними називають газопроводи, що зв'язують компресорний цех з магістральним газопроводом; газопроводи, що зв'язують окремі агрегати між собою, міжцехові газопроводи, а також трубопроводи систем охолодження і мастила агрегатів. На перекачувальних станціях до технологічних відносять також трубопроводи, що з'єднують резервуарний парк, камеру фільтрів і насосну між собою і з магістральним трубопроводом, обв'язку насосів. Загальна протяжність технологічних трубопроводів на одній перекачувальної станції досягає 10 км.

Технологічні трубопроводи монтують одним із двох способів: за місцем або укрупненими вузлами і блоками. Монтаж за місцем полягає в тому, що трубопровід збирають безпосередньо на місці укладання. При цьому використовують найпростіші такелажні засоби.

У разі монтажу укрупненими вузлами і блоками виконується їх попередня збірка на спеціальних монтажних майданчиках. При другому способі монтажу роботи суттєво прискорюються, так як попередню збірку можна вести паралельно з загальбудівельними роботами. Відмінною особливістю технологічних трубопроводів є те, що значна їх частина прокладається на опорах. В іншому технологія їх монтажу, в основному, аналогічна спорудженню лінійної частини магістральних трубопроводів.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 830;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.