Спеціальні будівельні роботи при спорудженні НС і КС

У ході спеціальних будівельних робіт виконується монтаж обладнання, технологічних трубопроводів і допоміжних систем. Монтаж обладнання Незалежно від типу обладнання в процесі підготовки і проведення монтажу виконується ряд загальних робіт. Обладнання оглядають, щоб встановити, чи не пошкоджено чи воно при транспортуванні і чи відповідає його комплектність пакувальним листам. У ході подальшого монтажу виконують:

• встановлення обладнання на підготовлений фундамент;

• вивірку обладнання;

• центрування валів агрегатів.

Обладнання, встановлене на фундамент, попередньо фіксується за допомогою анкерних болтів. Далі здійснюють вивірку обладнання в горизонтальній і вертикальній площинах. Мета вивірки в горизонтальній площині – домогтися збігу осей обладнання з головними осями фундаменту. Роблять це за допомогою схилів. Метою вивірки у вертикальній площині є строго горизонтальна установка обладнання. При цьому використовуються спеціальні домкрати, нівелювальних болти, клинові підкладки і т. д. Одна з умов нормальної роботи перекачувальних агрегатів – це співвісність валів приводу і насоса (нагнітача). Операція з усунення зміщень і перекосів осей сполучених валів називається центруванням.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 620;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.