Будова та принцип роботи мобільного телефону

 

Мобільний телефон – це електричний пристрій. Він поєднує в собі приймач і передавач радіосигналу. Всі мобільні апарати працюють за абсолютно однаковим принципом – вони є випромінювачами електромагнітних хвиль. Людина, яка використовує мобільний телефон, вимушена знаходитися в радіусі їх дії.

Ваше спілкування з іншими абонентами, відправка повідомлень, передача даних і перебування мобільного телефону в режимі очікування супроводжуються генерацією електромагнітних хвиль. Основним джерелом електромагнітного поля є антена, яка передає сигнал. Випромінювання від інших складових телефону (наприклад екран, генератор частоти) не представляють ніякої шкоди, оскільки їх частка мізерна.

Придбавши мобільний телефон, в першу чергу необхідно розібратися в особливостях його конструкції. Звичайно, кожен апарат має інструкцію користувача, але вона не завжди дає повне уявлення о можливостях телефону. Пересічному покупцю буває дуже важко зрозуміти суху технічну термінологію, яка використовується в керівництві по експлуатації.

Розглянемо типовий інтерфейс мобільного телефону, який призначений для користувача:

1. Кнопка графічного маніпулятора 2. Кнопка прийому дзвінка 3. Телефонна книга 4. Клавіатура 5. Антена 6. Звуковий динамік 7. Дисплей 8. Клавіша ввімкнення - вимкнення і скидання дзвінка 9. Клавіша відміни 10. Мікрофон







Дата добавления: 2015-02-05; просмотров: 4962;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.