Склад робіт, які виконуються при будівництві лінійної частини трубопроводів

При спорудженні лінійної частини трубопроводів виділяють два періоди – підготовчий і основний. У ході підготовчого періоду виконують такі види робіт:

Розбивка траси виробляє спеціальна бригада, що включає представників проектної організації (дослідників), генпідрядника та замовника. При розбивці траси через кожні 3...5 км встановлюють тимчасові репери, пов'язані нівелірними ходами з постійними реперами, і постійні репери на переходах через річки, болота, залізничні й автомобільні дороги.

Відведення земель під будівництво у землекористувачів здійснюється завчасно, щоб не завдати їм шкоди (наприклад, посівах або плановим заготівлях деревини). Ширина смуги відведення землі для будівництва магістрального трубопроводу обмежена діючими нормативами. При прокладанні трубопроводу без рекультивації (відновлення родючого шару) земель вона складає від 19 до 45,5 м, а з рекультивацією - до 60 м.

Загальна ширина будівельної смуги складається з наступних зон:

I - проходу будівельної колони;

II - розробки траншеї і відвалу ґрунту;

III, VI - роботи бульдозера;

IV - рекультивації;

V - відвалу родючого шару.

У ході підготовки будівельної смуги здійснюється її розчищення і планування. При розчищенні невеликий ліс (діаметром до 20 см) і чагарник видаляють бульдозерами, кущорізами, та іншими машинами. Великі дерева спилюють бензомоторними пилами. Камені і валуни видаляють з будівельною смуги цілком або після дроблення вибухами.

Пристрій тимчасових і постійних доріг необхідно для виконання основних робіт на трасі трубопроводу, для доставки матеріалів і вантажів, пересування будівельних машин і механізмів, а також для догляду за трубопроводом в процесі його експлуатації.

Частина доріг функціонує тільки в період будівництва (тимчасові), інші використовуються і після його закінчення (постійні). При спокійному рельєфі і достатньої несучої здатності земної поверхні дороги споруджують шляхом розрівнювання грунту грейдером. При необхідності їх несуча здатність може бути підвищена підсипанням гравію, кам'яної дрібниці, металургійного шлаку. На болотах дороги споруджують з колод, дощатих щитів, залізобетонних плит, а взимку споруджують зимники шляхом намораживания льоду товщиною 15...20 см з виготовленням настилу з колод. Ширина доріг повинна бути не менше 3,5 м.

У ході основного періоду виконуються наступні види робіт:

• вантажно-розвантажувальні і транспортні роботи;

• земляні роботи;

• зварювально-монтажні роботи;

• ізоляційно-укладальні роботи;

• очищення внутрішньої порожнини і випробування трубопроводів.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 732;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.