Укриття у захисних спорудах

Для вирішення питань щодо укриття населення в захисних спорудах ЦЗ центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів АРК, місцеві державні ад-міністрації, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання зав-часно створюють фонд таких споруд. Порядок створення, утримання фонду за-хисних споруд ЦЗ та ведення його обліку визначається КМУ.

Для забезпечення укриття населення в містах, селах, селищах створю-ється фонд захисних споруд ЦЗ шляхом:1) комплексного освоєння підземно-го простору населених пунктів для взаємопогодженого розміщення в ньому споруд і приміщень соціально-побутового, виробничого і господарського приз-начення з урахуванням необхідності пристосування і використання частини приміщень для укриття населення в разі виникнення НС; 2) обстеження і взяття на облік підземних і наземних будівель та споруд, що відповідають вимогам захисту, споруд підземного простору населених пунктів, гірничих виробок і природних порожнин; 3) дообладнання з урахуванням вимог захисту підваль-них та інших заглиблених приміщень; 4) будівництва заглиблених споруд, ін-


ших нерухомих об'єктів, пристосованих для виконання завдань ЦЗ; 5) будівни-цтва в період загрози виникнення НС найпростіших сховищ та укриттів; 6) будівництва окремих сховищ і протирадіаційних укриттів.

Вимоги щодо утримання та експлуатації захисних споруд визначаються ДСНС України. Утримання захисних споруд ЦЗ у готовності до використання за призначенням здійснюється суб’єктами господарювання, на балансі яких во-ни перебувають (у тому числі споруд, що не увійшли до їх статутних капіталів у процесі приватизації (корпоратизації), за рахунок власних коштів. Захисні споруди ЦЗ можуть використовуватися у мирний час для господарських, куль-турних і побутових потреб у порядку, що визначається КМУ. Захисні споруди ЦЗ державної та комунальної власності не підлягають приватизації (відчужен-ню). Контроль за готовністю захисних споруд ЦЗ до використання за призна-ченням забезпечує центральний орган виконавчої влади, який здійснює держав-ний нагляд у сферах техногенної та пожежної безпеки, спільно з відповідними органами та підрозділами ЦЗ, місцевими державними адміністраціями.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 811;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.