А) Оцінка захисних споруд за місткістю – визначення коефіцієнта Квм

§ Виявляються основні та допоміжні приміщення та відповідність їх нормам об’ємно-планувальних рішень.

§ Розраховується кількість місць для людей М на наявну площу основних приміщень SН, виходячи з норм – при висоті приміщення до 2.9 м. в споруді можлива установка тільки двоповерхових нар і тоді норма площі основних приміщень на кожну людину 0.5 м2 ; при висоті від 2.9 до 3.5 м можлива установка триповерхових нар і норма площі тоді 0.4 м2:

Перевіряється відповідність норми за об’ємом приміщень на кожну людину в зоні герметизації(норма площі – не менше 1.5 м3 на кожну людину в зоні герметизації) за встановленою формулою:

,

де S0 – площа, а V0 об’єм приміщень в зоні герметизації, h – висота приміщення. Якщо V1 ³ 1.5м3, то розрахована місткість М приймається за фактичну. Якщо V1 < 1.5м3 , то число місць розраховують за нормою об’єму повітря на кожну людину в зоні герметизації: М = V0/ V1

§ Визначається показник місткості: ;

За результатами розрахунків робиться висновок про можливість укриття робітників та службовців. Також перевіряється відповідність кількості нар у приміщенні захисної споруди за нормами:

- при висоті приміщення hПРИМ. £ 2.9 м потрібну кількість нар визначають як: ННАР = М/5;

- при висоті h > 2.9 м - ННАР = М/6.








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 1256;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.