Оцінка надійності захисту виробничого персоналу проводиться в такій послідовності

1. Оцінюється інженерний захист робітників та службовців об’єкта. Показником інженерного захисту є коефіцієнт КІНЖ. ЗАХ., що показує, яка частина виробничого персоналу працюючої зміни може укритися своєчасно в ЗС з достатніми захисними властивостями та системами життєзабезпечення, які дозволяють укривати людей протягом встановленого терміну:
, де N – це чисельність найбільшої працюючої зміни.

2. Вивчається система сповіщення та оцінюється можливість своєчасного доведення сигналу сповіщення до робітників та службовців. Показником надійності з урахуванням сповіщення є коефіцієнт КСП:

3. Оцінюється навченість виробничого персоналу способам захисту та діям за сигналами сповіщення. Показник – коефіцієнт навченості КНАВЧ:

4. Визначається готовність сховища до прийому людей. Для цього визначається час, протягом якого сховища, що використовуються за подвійним призначенням, можуть бути підготовлені до прийому людей (звільнюються від сторонніх речей, поновлюється запас їжі, води, здійснюється перевірка герметичності, функціонування систем життєзабезпечення). Порівнюючи фактичний час підготовки сховища ТГ. ФАК. з потрібним ТГ. ПОТ., визначається готовність сховища до прийому людей. Для оцінки надійності захисту враховуються лише ті сховища, для яких: .

5. Показником надійності захисту з урахуванням готовності є коефіцієнт готовності КГОТ:

На основі окремих показників визначається коефіцієнт надійності захисту робітників та службовців КН.З. за мінімальним значенням окремих показників: КІНЖ.ЗАХ, КСП., КНАВЧ, КГОТ.

Визначаються слабкі місця в підготовці об’єкту до успішного вирішення задачі захисту виробничого персоналу у надзвичайних ситуаціях та передбачаються можливі шляхи підвищення показників надійності захисту.

У висновках вказується:

§ надійність захисту робітників та службовців;

§ необхідність підвищення захисних властивостей наявних захисних споруд та заходи для підвищення надійності;

§ приміщення, які доцільно пристосувати під ЗС;

§ кількість та тип ЗС, що швидко зводяться;

§ заходи надійного захисту чергового персоналу;

§ заходи з повного забезпечення персоналу ЗІЗ;

§ заходи покращення умов зберігання, профілактики та ремонту ЗІЗ;

§ заходи забезпечення об’єкту в умовах Р. Х. Б. З.

 








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 819;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.