Г) Оцінка захисних споруд по своєчасному укриттю

Виконується в залежності від розташування захисних споруд відносно місць роботи. Оцінку зручно виконувати за схемою розміщення З. С.
Послідовність:

§ Визначається час початку дії вражаючого фактора надзвичайної ситуації на об’єкті, наприклад, час початку формування сліду радіоактивної хмари, час підходу хмари зараженого повітря або час підходу хвилі прориву ТПОЧ.

§ Визначається час, якій потрібен людям для укриття у сховищі (ТТР.). Його визначають з розрахунку, що людина подолає 100 м. приблизно за 2 хв та 2 хв необхідно для заняття місця у сховищі.

§ Порівнюють потрібний час з часом початку дії вражаючого фактору і, якщо ТТР.³ТПОЧ., то місткість цих сховищ необхідно враховувати при розрахунку коефіцієнту за своєчасним укриттям.

§ Визначається показник, що характеризує інженерний захист за своєчасним укриттям: ,

де NCВ. - число людей, які зможуть сховатись в З. С. у встановлений час.

 

На основі окремих показників (КВМ, КЗВ, КЖО, КСВ), визначається коефіцієнт надійності інженерного захисту КІНЖ.З за найменшим значенням окремих показників.








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 754;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.