Мета захисних заходів – попередити або максимально зменшити можливість ураження населення.

Доцільно при визначенні основних принципів захисту населення розглядати забезпечення його безпеки як триєдине завдання.

Перша частина – порятунок людей. Вона включає проведення завчасних заходів щодо захисту населення на випадок виникнення екстремальних умов (укриття в захисних спорудженнях, евакуація, використання засобів індивідуального захисту й ін.).

Друга – забезпечення виживання, спрямована на відновлення і підтримку життєзабезпечення населення в надзвичайних ситуаціях (організація харчування, забезпечення і постачання речей першої необхідності, проведення відновлювальних і проти аварійних робіт і т.д.).

Третя частина – відновлення життєдіяльності населення через створення для повернення населення нормальних соціально-економічних умов, а також ліквідації наслідків того, що трапилося.

Усі ці заходи повинні проводитися комплексно і диференційовано на всій території держави.

Організаційні та правові основи захисту громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на території України, захисту об'єктів виробничого та соціального призначення, довкілля від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру визначає закон України “Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру”, прийнятий 8 червня 2000року. Крім того, для більш планомірного проведення окремих заходів захисту урядом України приймаються додаткові документи. Так, постановою Кабінету Міністрів №1432 від 26 жовтня 2001року введено в дію Положення про порядок проведення евакуації населення у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру.








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 607;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.