Благополуччя населення

Медичний захист і забезпечення санітарного та епідемічного благопо-луччя населення включає: 1) надання медичної допомоги постраждалим внас-лідок НС, рятувальникам та іншим особам, які залучалися до виконання ава-рійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, гасіння пожеж, проведення їх медико-психологічної реабілітації. Медична допомога населенню забезпечуєть-ся службою медицини катастроф, керівництво якою здійснює МОЗ України; 2) планування і використання сил та засобів закладів охорони здоров’я незалежно від форми власності; 3) своєчасне застосування профілактичних медичних пре-паратів та своєчасне проведення санітарно-протиепідемічних заходів; 4) конт-роль за якістю та безпекою харчових продуктів і продовольчої сировини, питної води та джерелами водопостачання; 5) завчасне створення і підготовку спеці-альних медичних формувань; 6) утворення в умовах НС необхідної кількості додаткових тимчасових мобільних медичних підрозділів або залучення додат-кових закладів охорони здоров’я; 7) накопичення медичного та спеціального майна і техніки; 8) підготовку та перепідготовку медичних працівників з надан-ня екстреної медичної допомоги; 9) навчання населення способам надання до-медичної допомоги та правилам дотримання особистої гігієни; 10) здійснення заходів з метою недопущення негативного впливу на здоров’я населення шкід-ливих факторів навколишнього природного середовища та наслідків НС, а та-кож умов для виникнення і поширення інфекційних захворювань; 11) прове-дення моніторингу стану навколишнього природного середовища, санітарно-гігієнічної та епідемічної ситуації; 12) санітарну охорону територій та суб’єктів господарювання в зоні НС; 13) здійснення інших заходів, пов’язаних з медич-ним захистом населення, залежно від ситуації, що склалася.

Здійснення заходів медичного захисту населення покладається на суб’єктів забезпечення ЦЗ. Для проведення медико-психологічної реабілітації, при сана-торно-курортних закладах незалежно від форми власності утворюються центри медико-психологічної реабілітації. Перелік санаторно-курортних закладів, в яких утворюються центри медико-психологічної реабілітації, затверджується спільним актом МОЗ та ДСНС України.

Медико-психологічна реабілітація — комплекс лікувально-профілактич-них, реабілітаційних та оздоровчих заходів, спрямованих на відновлення психо-фізіологічних функцій, оптимальної працездатності, соціальної активності ря-тувальників аварійно-рятувальних служб (формувань), осіб, залучених до вико-нання аварійно-рятувальних робіт у разі виникнення НС, а також постраждалих внаслідок такої НС, передусім неповнолітніх осіб.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 823;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.