Наплавлення в середовищі захисних газів

При цьому виді наплавлення захисний газ, що подається під тиском, ізолює зварювальну дугу і плавильний простір від взаємодії з киснем і азотом, які є в повітрі (рис. 4.9).

Наплавлення вуглецевих сталей і чавуну виконують в середовищі вуглекислого газу, для високолегованих сталей використовують аргон. Електрод легують марганцем і кремнієм, які зв'язують кисень. Окисли марганцю і кремнію переходять в шлак. Вміст вуглецю в електроді повинен бути невеликим, щоб не утворились пори і тріщини в металі шва. Обладнання аналогічне наплавленню під шаром флюсу, тільки замість вузла подачі флюсу є вузол для подачі вуглекислого газу.

Наплавлення ведуть глибина проплавлювання і постійним струмом, в результаті зменшується глибина проплавлювання і збільшується кількість електродного металу в наплавленому шарі. Циліндричні поверхні можна наплавляти кільцевим швом по гвинтовій лінії з поперечним коливанням або повздовжніми швами. Це визначається розміром деталі, її конструкцією і хімічним складом металу деталі. Щоб зменшити деформації, плоскі деталі необхідно наплавляти в шахматному порядку.

Наплавлення в середовищі захисних газів (рис. 4.9) використовують, коли неможлива подача флюсу і усунення шлакової кірки, наприклад, при наплавленні дрібних деталей, внутрішніх поверхонь і деталей складної форми.

Переваги способу – велика продуктивність і проведення процесу.

Недоліки – проведення робіт на повітрі з причини простота складність відкритому відхилення струменя вуглекислого газу під дією вітру та окислювальна властивість вуглекислого газу.

 

 








Дата добавления: 2015-02-19; просмотров: 2563;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.