Автоматичне електродугове наплавлення під шаром флюсу

При цьому виді наплавлення електрична дуга горить під шаром флюсу, який подається в зону наплавлення автоматично із електродним дротом. При наплавленні флюсу виділяється газ і утворюється оболонка, яка захищає розплавлений метал від взаємодії з повітрям і від вигорання легуючих елементів (рис. 4.8). Крім цього, флюс сприяє збереженню тепла дуги і перешкоджає розбризкуванню рідкого металу.

Наявність шлакової кірки знижує швидкість застигання наплавленого металу, що створює добрі умови для формування шва. Наплавлена поверхня під шаром флюсу виходить гладка.

Цим способом можна наплавляти плоскі, циліндричні, конічні чи фасонні поверхні в один або декілька шарів.

Товщина наплавленого шару металу практично не обмежена.

Перевагами автоматичного наплавлення під шаром флюсу є:

1) висока продуктивність процесу;

2) висока якість наплавленого шару;

3) широка можливість регулювання властивостей наплавленого шару;

4) наявність закритої дуги, що покращує умови праці;

5) раціональне використання електричної енергії і матеріалу електроду.

Основним недоліком цього виду наплавлення є висока доля основного металу в наплавленому шарі (від 50% до 70%) внаслідок значного розплавлення основного металу.

Для зменшення об'єму розплавлення основного металу і зниження його перемішування з металом електрода використовують наплавлення по гвинтовій лінії з малим кроком, наплавлення із введенням в зону горіння додаткового прутка чи дроту, багатоелектродні способи наплавлення з живленням від одного джерела струму, наплавлення стрічковим електродом у вигляді широкої тонкої стрічки. Доля основного металу в цьому випадку знижується до 10%, а при наплавленні в 4 шари, — до нуля у верхньому шарі.

Автоматичне наплавлення під шаром флюсу неможливо використовувати для відновлення отворів малих діаметрів і зовнішніх поверхонь діаметром менше 40 мм.

Цей метод доцільно використовувати при ремонті великої кількості однотипних деталей, коли необхідно наплавляти значний шар металу (товщиною від 5 мм до 40 мм).








Дата добавления: 2015-02-19; просмотров: 1868;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.