Ремонт деталей паянням

Паянням називають процес утворення нероз’ємного з’єднання нагрітих поверхонь деталей, які знаходяться в твердому стані, за допомогою розплавлених сплавів (припоїв), які мають меншу температуру плавлення порівняно з температурою плавлення основного металу. Розплавлений припой заливається в зазор між нагрітими поверхнями і міцно з’єднує їх після охолодження.

Паяння поділяється на низькотемпературне (до 45°С) і високотемпературне (більше 45°С). Для низькотемпературного паяння використовують олов'янисто-свинцеві припої ПОС-30; ПОС-40 з температурою плавлення до 280°С.

Для високотемпературного паяння в якості припою використовують мідь срібло, нікель і сплави на їх основі, Найчастіше використовують мідно-цинкові припої з температурою плавлення від 800°С до 900°С.

Для деталей з чавуну, сталі або міді, які працюють при динамічних навантаженнях, в якості припою використовують латунь.

Перед паянням проводять очищення, обезжирення поверхонь, їх механічну обробку, травлення в кислоті. Для паяння використовують порошкові або рідкі флюси (розчин цинку в соляній кислоті або суміш 80% бури і 20% борної кислоти).

Для розплавлення припою використовують газові горілки, паяльні лампи, електропаяльники і індуктори СВЧ.

Паяння використовують для ремонту деталей, які мають механічні пошкодження, для усунення тріщин і для закріплення деталей. Цим методом ремонтують паливні баки, припаюють зубці доліт після запресування тощо.

 








Дата добавления: 2015-02-19; просмотров: 1311;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.