Відновлення деталей перезаливанням антифрикційними сплавами

Антифрикційні сплави широко використовують для заливання підшипників ковзання з метою зниження тертя і зменшення спрацювання шийки вала. Для цього використовують високоолов'янистий бабіт або свинцеву бронзу.

Вибір металу залежить від питомих навантажень і температури підшипника в процесі роботи. Для бабітів допустимі питомі навантаження не повинні перевищувати 7,5 МПа, а робоча температура - не більше 100°С. Свинцева бронза використовується при питомих навантаженнях від 20 МПа до 25 МПа і температурі від 140°С до 160°С.

При експлуатації підшипників, залитих бабітом, проходить спрацювання залитого шару, поява тріщин за рахунок втомних процесів. Чим тонший шар бабіту, тим вищі його фізико-хімічні властивості,

Процес ремонту включаєпідготовку підшипника, плавлення бабіту, заливання бабіту і механічну обробку підшипника з подальшим контролем.

Обезжирювання підшипника проводять у розчині каустичної соди при температурі від 80°С до 90°С на протязі 10 хв. Потім його промивають в гарячій воді і висушують. Поверхню покривають флюсом — розчином хлорного цинку у воді. Потім залуджують підшипник - змочують його в розплавленому припої. Після залуджування проводять заливання підшипника бабітом у формах, або відцентровим способом. Після заливання бабітом у форму подається вода для швидкого охолодження.

До недоліків заливання у форми відносять низьку продуктивність і велику витрату бабіту. Відцентровий спосіб більш досконалий.








Дата добавления: 2015-02-19; просмотров: 1039;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.