Обчислення коефіцієнтів і вільних членів канонічних рівнянь

Цьому етапові розрахунку передує побудова одиничних і вантажних епюр внутрішніх силових факторів (для балок і рам — епюр згинальних моментів). Одиничні епюри будуються від дії безрозмірної одиничної сили або безрозмірного одиничного моменту, що збігаються по напрямку з напрямком відповідної зайвої невідомої в еквівалентній системі, і позначаються через , а одинична епюра — через .

Вантажна епюра будується від зовнішнього навантаження, прикладеного до основної системи. При цьому можна будувати одному епюрові від одночасної дії всіх зовнішніх навантажень або три епюр, окремо від кожного з прикладених навантажень. Така розбивка однієї вантажної епюри на три більш простих, як правило, доцільно тільки тоді, коли серед діючих навантажень є рівномірно розподілена, і епюра моментів на відповідній ділянці під нею є знакозмінною. При цьому в кожному канонічному рівнянні число вільних членів буде дорівнювати числу побудованих вантажних епюр.

Одиничні і вантажні переміщення (коефіцієнти і вільні члени канонічних рівнянь) у загальному випадку можна обчислити методом Мора. Для балок і рам це можна зробити за допомогою правила Верещагіна.








Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 984;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.