Побудова кінцевих епюр внутрішніх силових факторів

Остаточні епюри можна побудувати двома способами.

Тому що при знайдених значеннях зайвих невідомих Xi виконуються умови спільності деформацій, то з розрахунку основної системи можна одержати всі шукані внутрішні зусилля заданої системи. На підставі принципу незалежності дії сил для згинальних моментів одержимо

,

або, враховуючи що

приходимо до виразу

(6.8)

Аналогічно визначаються повздовжні і поперечні сили:

, (6.9)
. (6.10)

Другий спосіб базується на тому, що в результаті обчислення реакцій зайвих зв'язків Xi вихідна статично невизначена система приведена до статично визначної системи, завантаженої зовнішніми навантаженнями і реакціями зайвих зв'язків. Тому остаточні епюри внутрішніх силових факторів можна побудувати для еквівалентної системи, обчисливши попередньо (і то не завжди) з умов рівноваги опорні реакції останньої.

Недоліком першого способу є та обставина, що для його реалізації необхідно додатково побудувати епюри , (i=1, 2, …,n), QF, NF, які не використовуються в розрахунку методом сил і тому не були побудовані раніше.

У зв'язку з цим для побудови остаточних епюр більш раціональним представляється другий спосіб, а умову (6.8) можна використовувати як додаткову перевірку.








Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 687;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.