Універсальна перевірка коефіцієнтів і вільних членів канонічних рівнянь

Для виконання універсальної перевірки необхідно побудувати сумарну одиничну епюрові — епюрові моментів від одночасної дії всіх одиничних сил, прикладених до основної системи:

Перемножимо сумарну одиничну епюрові з епюрою

Таким чином, результат перемноження сумарної і i-ої одиничної епюр — це переміщення по напрямку i-го зв'язку від спільної дії одиничних зайвих невідомих. Це переміщення дорівнює сумі коефіцієнтів i-го канонічного рівняння:

(6.5)

Така перевірка називається порядковою і виконується для кожного канонічного рівняння.

Замість n порядкових перевірок найчастіше виконується одна — універсальна перевірка, що полягає в перемноженні сумарної одиничної епюри самої на себе і перевірці умови:

(6.6)

Якщо універсальна перевірка виконується, виходить, одиничні переміщення обчислені правильно; якщо ні — необхідно виконати порядкові перевірки, що дозволить уточнити переміщення, при обчисленні якого допущена помилка.

Для виконання перевірки вантажних переміщень необхідно перемножити сумарну одиничну і вантажну епюри згинальних моментів:

Таким чином, перевірка вільних членів системи канонічних рівнянь (6.4) складається у виконанні умови

(i=1, 2, …, n). (6.7)

 








Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 855;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.