Спосіб проекцій. Застосуємо цей спосіб для побудови лінії впливу зусилля в розкосі ферми (рис.3,17,в), як і раніше вважаючи

Застосуємо цей спосіб для побудови лінії впливу зусилля в розкосі ферми (рис.3,17,в), як і раніше вважаючи, що вантаж рухається по верхньому поясі.

Коли рух відбувається праворуч від вузла 8, з розгляду рівноваги лівої частини ферми маємо:

і для побудови правої прямої відкладаємо на лівій опорній вертикалі (нагору від осі) ординату , що з'єднуємо з нулем на правій опорній вертикалі, переносячи на неї вузли 8, 10, 12, 14, 16.

При розташуванні одиничного вантажу ліворуч від вузла 6 розглядаємо рівновагу правої частини ферми:

Для побудови лівої прямої відкладаємо на правій опорній вертикалі (долілиць від осі) ординату й з'єднуємо її з нулем на лівій опорній вертикалі. На отриману пряму зносимо вузли 1, 2, 4, 6. Вершини вузлових ординат розсіченої панелі з'єднуємо передатною прямою (рис.3.17,в).

Позитивні й негативні ділянки лінії впливу свідчать про те, що при русі вантажу по фермі стержень 6-9 може бути як розтягнутий, так і стислий.








Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 613;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.