Тістомісильні машини безперервної дії

Застосовуються при потоковому способі виробництва.

 

Тістомісильна машина Х-12Д(рис. 4.8) – тихохідна однокамерна машина, призначена для замішування пшеничного і житнього тіста. Широке розповсюдження отримала в силу простоти конструкції та обслуговування.

Машина складається з напівциліндричної місильної ємкості, в центрі якої встановлено місильний вал з 8 лопатями, які розміщені по гвинтовій лінії. Кожна лопать повернута повернута відносно осі валу на кут 30°. Вал робочого органу здійснює 50 об/хв.

Зверху машина на закривається відкидною кришкою. Борошно дозується роторним живильником який приводиться в дію кривошипно–шатунним механізмом.

Для замішування тіста в ємкість безперервно подається борошно, вода і інші рідкі компоненти. Тістові напівфабрикати замішуються і транспортуються вздовж ємкості.

Для попередження перетікання рідини вздовж ємкості всередині останньої встановлена перегородка. Готове тісто виходить безперевним потоком через вивантажувальний патрубок.

 

 

Рис. 4.8. Тістомісильна машина Х-12Д: 1 – патрубок борошна; роторний дозатор борошна; 3 – місильна лопать; 4 – місильний вал; 5 – робоча камера; 6 – станина; 7 –– датчик рівня; 8 – зворушувач; 9 – храповик; 10 – кривошипно-шатунний механізм; 11 – зубчаста передача, 12 – редуктор; 13 – електродвигун.

Тістомісильна машина А.М. Хрєнова – машина призначена для замішування житнього, житньо-пшеничного тіста.

В напівциліндричній ємкості розміщений вал з трапециєподібними лопатями, закріпленими вздовж валу по гвинтовій лінії.

На кінці валу встановлений шнек в циліндричному патрубку з шарнірним клапаном. В ємкості для запобігання перетіканню рідини встановлена перегородка.

Замішування проходить досить інтенсивно, що проводить перемішування завдяки великій швидкості обертання робочого органу - 260 об/хв. Шнек забезпечує інтенсивний впливна тісто, що забезпечує виконання третьої стадії - пластифікації тіста.

Тістомісильна машина Х-26-А – однокамерна тістомісильна машина з двома паралельними місильними валами з Т – подібними лопастями, розміщеними в суміжних напівциліндричних камерах так, що лопасті одного валу заходять в простір між лопастями іншого валу. Вона більш інтенсивно впливає на тісто в порівнянні з одновальними.

На місильних валах закріплено по 11 місильних лопаток, котрі встановлюються під різними кутами. На машині встановлено варіатор швидкості. Важко зачищати.

Машина для замішування тіста І8-ХТА-12/1 (рис. 4.9) призначена для замішування опари, тіста з пшеничного і житнього борошна, однокамерна тістомісильна машина з двома паралельними валами і Т-подібними місильними лопатями, розміщеними в суміжних напівциліндричних камерах так, що лопаті одного валу заходять в простір між лопатями іншого. У машинах І8-ХТА-12/1 з двома паралельними валами виконується більш інтенсивний вплив на тісто під час замішування в порівнянні з одновальними машинами.

 

Рис. 4.9. Тістомісильна машини І8-ХТА-12/1: 1 - патрубок подачі борошна, 2 - дозатор борошна, 3 - місильні вали; 4 - кришка; 5 - місильна лопать; 6 - місильне корито; 7 - станина, 8 - підшипник; 9 - випускний патрубок.  

 

На станині розташоване місильне корито, яке складається з двох напівциліндричних жолобів. У ньому встановлено два місильних вали, які обертаються назустріч один одному за допомогою зубчастої передачі. Всередині корита є перегородки, патрубок для подавання опари та рідких компонентів, патрубок для підключення дозатора борошна кришки з електроблокувальним пристроєм.

Вивантаження готового тіста здійснюється через випускний патрубок . На кожному валу закріплено по одинадцять місильних лопатей, які встановлюють під різними кутами.

Машина має двошвидкісний привід або варіатор швидкості, за допомогою якого можна змінювати частоту обертання місильних валів.

 

Тістомісильна машина А2-ХТТ– дискова одновальна однокамерна машина призначена для замішування виключно пшеничного тіста. Замішування проходить послідовно в двох секціях камери для замішування. В першій перемішування ведеться чотирилопатевими дисками, а в другій плоскими дисками та гальмівними сегментами.

Борошно та рідкі і компоненти поступають у змішувальну камеру, де ретельно перемішуються чотирилопатевими дисками, далі тісто обробляється в щілині між диском та гальмівним сегментом.

 

Рис. 4.10. Тістомісильна машина А2-ХТТ: 1 – двигун-редуктор, 2- з’єднувач, 3 – ексцентрик, 4 – робоча камера, 5 – чотирилопатеві диски, 6 – плоскі диски, 7 – вал, 8 – гальмівні лопаті, 9 – кришка, 10 – підшипник, 11 – станина, 12 – розвантажувальний патрубок.

 

Тісто на вихідній ділянці намотується на вал, знімається ножем і вивантажується через патрубок. Тривалість замішування до 3 хв.

 








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 4388;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.