Основні положення. Під надійністюсистеми електропостачання у відповідності з ГОСТ 13377-67 розуміється властивість системи виконувати задані функції

 

Під надійністюсистеми електропостачання у відповідності з ГОСТ 13377-67 розуміється властивість системи виконувати задані функції, забезпечуючи свої експлуатаційні показники в заданих межах на протязі необхідного часу.

Під роботоздатністю розуміється стан системи електропостачання, при якому вона здатна виконувати задані функції з параметрами, встановленими вимогами нормативних документів.

Подія, яка полягає в порушенні роботоздатності називається відмовою. Відмови виникають при роботі окремих елементів системи електропостачання – трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів, повітряних і кабельних ліній і т. ін. Відмови окремих елементів можуть викликати або і не викликати відмови системи електропостачання в цілому в залежності від конкретної схеми електропостачання.

Для забезпечення надійності електропостачання можуть застосовуватись різні способи, включаючи резервування. В загальному випадку потрібна надійність живлення для систем електропостачання промислових підприємств може бути забезпечена необхідною кількістю генераторів, трансформаторів, секцій шин, живильних ліній і засобів автоматики.

Для вибору оптимального варіанту системи електропостачання необхідно розв’язати три взаємопов’язані технічні і техніко-економічні задачі:

1) визначення надійності варіантів системи електропостачання, які розглядаються;

2) визначення капітальних затрат і річних експлуатаційних витрат, що відповідають кожному варіанту системи електропостачання;

3) оцінка шкоди споживачу, яка нанесена внаслідок перерви електропостачання в залежності від надійності живлення.

Рівень надійності може бути підвищений за допомогою встановлення більш дорожчого обладнання з запасом по напрузі і струмові, яке буде більш надійно працювати, якщо збільшення капітальних затрат буде супроводжуватись зниженням очікуваних збитків з таким розрахунком, щоби це зниження забезпечило загальне зниження приведених затрат.

 








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 529;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.