Визначення ймовірності перерви електропостачання і середньої кількості недоотриманої електроенергії.

 

Потужність, що споживається підприємством змінюється на протязі доби і року. При відмові елементів схеми, можливі два випадки: повне відключення споживачів в схемах без резерву; часткове обмеження потужності, що споживається при неповному резервуванні, якщо , де – обмежена потужність живлення при відмові.

При повному відключенні енергія, недоотримана за період років, кВт год,

(22)

де – середнє за період навантаження підприємства:

(23)

де , зі і – рік.

При частковому обмеженні електропостачання елементи СЕП, що залишились в роботі, навіть якщо вони перевантажені, мають обмежену пропускну здатність , яка менша за максимум навантаження . В цьому випадку тільки частина добового графіка навантаження покривається наявною . Для визначення недоотриманої енергії необхідно знати закон розподілу добових півгодинних максимумів навантаження, який за наявними в літературі даними частіше може бути прийнятий нормальним, рідше – рівномірної густини.

Користуючись цими законами, можна визначити ймовірність перевищення півгодинного навантаження над наявною в аварійних умовах фактично обмеженою потужністю і визначити кількість недоотриманої електричної енергії.

При нормальному законі розподілу навантаження в добовому графіку величина максимуму навантаження виражається за допомогою формули:

, (24)

де – середнє навантаження; – середньоквадратичне відхилення навантаження. При проектуванні і визначаються за допомогою розрахунків, за якими можна визначити:

. (25)

Далі необхідно визначити вираз для через у відносних одиницях, після чого користуючись готовими таблицями нормальної функції розподілу, що наводяться у довідниках, можна визначити імовірність перевищення навантаження над .

За обчисленим значенням можна визначити збитки, грн/год, користуючись питомою величиною , грн/(кВт год);

. (26)

 

 








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 641;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.