Вплив електробалансу промислових підприємств на економію електричної енергії.

 

Для того, щоб зекономити електричну енергію, перш за все необхідно знати, на які цілі вона витрачається і в якій кількості. Визначення статей приходу і дослідження статей, пов’язаних з підрахунком витрат електричної енергії, і є основною задачею складання електробалансу промислового підприємства.

Економія електричної енергії, що полягає в зменшенні її розходу при отриманні попереднього чи кращого результату, зводиться до найбільш раціонального її використання. На підприємствах це досягається це за допомогою різних шляхів:

1. Застосування сучасного економічного енергетичного і технологічного обладнання.

2. Вдосконалення технологічних процесів і раціональне використання робочих машин (зменшення припусків на обробіток, збільшення інтенсивності і швидкості різання, зменшення теплових втрат і т. ін.).

3. Застосування раціональної схеми електропостачання і оптимізації режимів їх роботи. Велике значення для економного розходу електричної енергії мають: правильний вибір кількості і потужності трансформаторів на підстанціях з врахуванням графіків навантаження і перевантажувальної здатності трансформаторів.

4. Використання міроприємств по економії електроенергії, пов’язаних з раціональною експлуатацією системи електропостачання і обладнання. До таких міроприємств відносяться: відключення частини трансформаторів в мало завантажені зміни і в неробочі дні з забезпеченням живлення споживачів, що залишились в роботі за допомогою резервних перемичок; зменшення холостих ходів електродвигунів шляхом їх автоматичного відключення.

5. Кожнорічне складення балансу дозволяє спостерігати за результатами міроприємств по раціоналізації електрогосподарства підприємства.

 

 








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 612;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.