Плазмове зварювання

Електронною плазмою називають дуже іонізований газ стовпа дуги, який складається з нейтральних атомів і молекул, іонів і електронів. Щоб одержати плазмову дугу, яка горить між катодом і анодом, через вузький канал водоохолоджувального мідного сопла 3 спеціального плазмового пальника (рис. 12.2) пропускають потік газу. При збільшенні струму стовп дуги в обмеженому стінками каналу соплі пальника розширят 30 000 °С. Дуга побічної дії (рис. 12.2, б) горить між вольфрамовим електродом 1 і мідним соплом З пальника.

 

 

 

 

Тиском струменя газу іонізований газовий потік видувається із сопла пальника у вигляді яскравого концентрованого полум'я 4 його температура досягає 15000 °С і вище.

Струм до вольфрамового електроду підводять крізь мундштук 2, а до корпусу пальника − близько від сопла. Як плазмоутворювальний газ для зварювання використовують в основному аргон. Плазмовою дугою зварюють вуглецеві і корозієстійкі сталі, тугоплавкі й кольорові метали, а також деякі неметалеві матеріали.








Дата добавления: 2015-03-14; просмотров: 1142;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.