Машини для очищення лісосік

Очищення лісосік від відходів виконують за допомогою підбирачів (збір відходів у вали і купи) та навантажувачів-транспортувальників (підбирання і переміщення зібраних у купи відходів до лісовозної дороги).

Підбирач ЛТ-161 виконаний на базі трактора ТТ-4. Збиральний орган має 12 зубів, які забезпечують ширину збирача 3,72 м, висота підіймання зубів 1,5 м. Продуктивність 0,74 га /1 год. Маса навісного обладнання 2,65 т.

Навантажувач-транспортувальник ПЛО-1А виконаний на базі трактора ТДТ-55А і забезпечений гідроманіпулятором та самоскидуючим кузовом. Його основне призначення – навантажування і транспортування відходів лісозаготівлі.

Також для очищення лісосік використовують навантажувач-транспортувальник ЛП-23 (прототип ПЛО-1А) змонтований на базі трактора ТБ-1М і навантажувач-транспортувальник ЛТ-168, змонтований також на базі трактора ТБ-1М і оснащений несамоскидуючим кузовом на одновісному пневмоколісному ходу. Призначений для навантажування і транспортування на пункти перероблення різних видів деревинної сировини.

Видалення пнів при частковому очищенні лісосік здійснюють двома способами: корчуванням або фрезуванням. Для корчування пнів використовують корчувачі ДП-25, МРП-2А, КМ-1М, ЛП-15, для фрезування – МУП-4. Робочим органом корчувачів є зуби, а у МУП-4 – фреза.

Рис. 36. Підбирачі гілок для очищення лісосік: а - грабельний; б, в - маніпуляторні;

1 - базовий трактор; 2 - граблі; З - маніпулятор; 4 - кузов.

 

Рис. 37. Машини для розчищення зрубів від пнів: а - корчувального типу: 1 - зуби; 2 - рама; 3 - відвал; б - фрезерного типу: 1 - фреза; 2 - штанга.








Дата добавления: 2015-03-14; просмотров: 1171;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.