Перевуглення тонкомірної і низькоякісної деревини на лісосіці

Деревинне вугілля використовують для виробництва кремнію, феросплавів, чавуну, хімічних і медичних препаратів, сірковуглецю, необхідного для отримання віскозного волокна і целофану, для цементації сталевих виробів, у сільському господарстві (добавки до кормів), у тютюновому, цукровому і плодоовочевому виробництвах.

Деревинне вугілля – один із продуктів розкладання деревини в ретортах чи інших пристроях за температури 300-6000С без доступу повітря, у процесі якого високомолекулярні речовини утворюють низькомолекулярні сполуки, з яких отримують різні лісохімічні продукти (відстояну смолу, оцтову кислоту, метиловий спирт, ацетон).

На лісозаготівельних підприємствах використовують пересувну вуглевипалювальну піч УВП-4 (УВП-5А). Вона змонтована на одноосьовому причіпі і може бути подана безпосередньо на лісосіку для перевуглювання відходів лісозаготівлі. Деревне вугілля отримують із дров або відходів лісозаготівлі (береза та інші листяні породи), як свіжозрубаних, так і одержаних в результаті атмосферного сушіння, діаметром до 15 см, довжиною не більше метра.

 

Рис. 39. Пересувна вуглевипалювальна піч: 1 - димова труба; 2 - барабан; З - топка; 4 – люки

 

Рис.40.Металева діжка для перевуглювання відходів лісозаготівлі: а - загальний вид діжки; б - початкова фаза перевуглювання, виділення газів (основних); в - кінцева фаза перевуглювання: 1 - корпус; 2 – завантажувальні дверці; 3 - димові труби; 4 - вікна для запалювання і регулювання подачі повітря; 5 - вентиляційні отвори; 6 - кришка.








Дата добавления: 2015-03-14; просмотров: 657;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.