Поняття про залізничну колію

 

Залізнична колія— складна інженерна споруда. Складається вона з трьох основних частин: земляного полотна, штучних споруд і верхньої будови.

а)

вісь рейки вісь колії вісь рейки

вісь рейки вісь колії вісь рейки

 

в)

ВІСЬ КОЛИ

ВІСЬ КОЛИ

Рис. 2.1. Загальний вигляд залізничної колії (а).

Зображення колії в плані: в «нитках» (б), в осях (в)

 

В плані колії можуть зображуватись у вигляді двох паралельних ліній, які відповідають поздовжнім осям рейок, а також однією лінією, яка відповідає уявній лінії, що проходить посередині між рейками і нази­вається віссю колії. Зображення колії в «нитках» застосовується рідко, переважно в технічних великомасштабних кресленнях, зображення в осях — частіше: на картах, масштабних і немасштабних схемах, в будівельній проектній документації.

Взаємне розміщення колії з іншими коліями, спорудами, будівлями і пристроями визначається габаритами наближення споруд і рухомого скла­ду, які розглянуті в попередньому розділі. Так, відстань від осі колії в габа­риті С на висоті від рівня головок рейок до 200 мм використовується для влаштування низьких пасажирських платформ висотою 150-200 мм, в ме­жах висоти від 200 до 1100 мм — для влаштування високих пасажирських платформ висотою до 1100 мм і в межах висоти від 1100 до 4300 мм визна­чає місце установлення світлофорів, опор контактної мережі тощо.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1536;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.