Зміни кровопостачання шкіри.

Проявляються звуження або розширення судин і відповідно гіперемією чи побліднінням. Крововиливи різної величина, якщо є зміна капілярів.

 

Зміни в сполучній тканині.

Характеризуються м'якими та грубими вибуханнями, вдавленнями різної величини та форми, болями, набряками. Для виявлення болючих зон використовують:

Ø Метод пальпації. Долоню з однієї руки з трохи зігнутими пальцями кладуть на ділянку яку досліджують, другою рукою м'яко просувають першу. В рефлекторно пошкоджених ділянках ковзання долоні зустрічає опір.

Ø Проводять ковзання кінчиками випрямлених пальців поставлених під кутом 40-600 до поверхні. В рефлекторно змінених ділянках ковзання зустрічає опір.

Ø Захоплюють і відтягують шкірну складку. В пошкоджених ділянках тканини напружені і піднімаються гірше ніж на здорових і масажований відчуває біль.

Ø Під час проведення прийому вижимання рука масажиста якби “прилипає” в змінених ділянках.

 

Зміни в м'язах обстеження проводиться масажними прийомами – “стискання”, “сверління”, “щипцями” та інші. В порожній м'язовій тканині виникає біль та прощупується затвердіння, які називають болісно-м'язові затвердіння або міогелози, трігерні точки. Вони бувають різної форми і величини. Обстеження повинно проводить глибоко, але не викликати сильної болі.

Крім цього обстеження проводять під час пасивних та активних рухів. В деяких положеннях масажований відчуває дискомфорт або біль.

 

Зміни в надкісті зустрічається набухання, набряк, вдавлення, ущільнення. Болі виявляють під час масажних прийомів. Найбільш больові місця називають максимальними точками.

 

 








Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 770;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.