Вплив масажу на внутрішні органи та загальний обмін речовин

 

Організм людини поєднує у собі усі частини й органи і тому представляє єдине ціле. Загальний масаж практично впливає на всі системи і органи. Це відбувається завдяки тому, що при будь яких змінах стану внутрішніх органів, при посередництву нервової системи, виникають рефлекторні зміни у поверхневих тканинах, які співвідносяться з даним органом. Здійснюється і зворотній зв'язок котрий дозволяє зовні впливати на внутрішні органи.

Масаж окремих частин тулуба дозволяє впливати на стан певних внутрішніх органів, що розташовані безпосередньо у зоні проведення цієї процедури. В залежності від анатомічних особливостей масажної ділянки, цей вплив може бути механічним та рефлекторним.

Внаслідок масажу нормалізується діяльність як окремих внутрішніх органів так і всього організму у цілому, активізується загальний обмін речовин, підвищуються його функціональні можливості, відновлюється працездатність.

Підводячи підсумки усього вище сказаного, можна з певністю сказати, що масаж мобілізує захисні-пристосувальні механізми організму людини і сприяє нормалізацію його функціональних можливостей. Це й полягає в основі ефективної дії масажу при самих різноманітних захворюваннях, або відхиленнях його нормального стану.

 

 









Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 1879;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.