Рухи у грудному відділі хребта

І – варіант: у вихідному положенні лежачи на животі, проводять пасивні рухи на розгинання.

Масажист – в основній стійці, одну долоню кладе під грудину на рівні плечових суглобів, іншою фіксує хребет у зоні Д. 8-9. після цього першого рукою піднімає грудну клітку, а другою притискає тулуб до топчану.

Пасивні рухи на згинання виконують лежачи на спині.

Масажист одною долонею кладе під хребет в ділянці Д. 1-2, а іншою на сонячне сплетіння. Потім першою рукою піднімає грудну клітку, а другою притискає тулуб до топчана.

ІІ – варіант - у вихідному положенні масажовального, сидячі на стільці проводять пасивні рухи на розгинання.

Масажист стає з боку. Одну долоню притискає до грудини, а іншу – до хребта. Першою рукою, натискаючи на грудину, розгинає хребетні стовпи назад, а іншою, у цей час, фіксує хребет і не дає йому можливість відхилення у тому напрямі. Пасивні рухи на згинання проводять у попередньому вихідному положенні. Масажист притискує одну долоню до хребта у зоні 1-2 а іншу – до сонячного сплетіння, потім першою рукою нахиляючи тулуб, згинає хребет уперед, а другою фіксує тулуб і не дає йому відхилятися у тому ж напрямі.

Пасивні руху на нахили у боки у вихідному положенні сидячи на стільці.

Масажист стає позаду від масажованого, захоплює однією рукою з боку його плечовий суглоб, а іншою – фіксує з протилежного боку грудну клітку. Далі цей плечовий суглоб він відхиляє у протилежний бік, утримуючи іншою рукою грудну клітку від зрушення. Потім, теж саме виконує у інший бік.

Пасивні рухи лопаток на зведення, розведення та обертання ними уперед і назад виконують у вихідному положенні сидячи або стоячи.

Масажист стоїть позаду від масажованого своїми руками він захоплює відразу обидва плечових суглоба, таким чином, щоб великі пальці знаходились позаду на лопатках, а інші - попереду від нього.

Далі почергово зводять лопатки одна до одної, й розводять їх, подаючи суглоби уперед. Потім, утримуючи плечові суглоби, виконують ними оберти уперед і назад.

 








Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 844;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.