КОМПОНОВКА ДИЗЕЛЬНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ

 

Один або кілька електроагрегатів разом з розподільним пристроєм та комплектом допоміжного обладнання утворюють електричну станцію. Якщо первинним двигуном електроагрегату є дизель, то таку електростанцію називають дизельною електричною станцією (ДЕС).

У склад дизельної електростанції входять такі агрегати та системи:

дизель та генератор на спільному фундаменті або рамі; паливомастильне господарство; система технічного водопостачання; система пуску дизеля; система вихлопу; система очистки повітря; розподільний пристрій; система автоматизації.

Електроагрегати в машинному залі встановлюють в один або кілька рядів. Дизель-генератори та допоміжне обладнання розміщують так, щоб був вільний доступ до механізмів дизеля, генератора та іншого обладнання станції, що потребують періодичного нагляду та технічного обслуговування.

Загальний вигляд дизельної електростанції з трьома дизель-генераторами потужністю по 270кВт кожний наведено на рис. 7.3.

 

 


Рисунок 7.3. Дизельна електростанція з трьома агрегатами потужністю по 270 кВт кожний.








Дата добавления: 2014-12-16; просмотров: 879;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.