АВТОМАТИЗАЦІЯ ДИЗЕЛЬ-ЕЛЕКТРИЧНИХ АГРЕГАТІВ

Автоматизовані дизель-електричні агрегати обладнують системою пристроїв та механізмів, що забезпечує автоматичний пуск дизеля та контроль і керування в процесі його роботи.

Автоматизовані електроагрегати залежно від призначення і ступеня автоматизації поділяють на автономні, резервні та аварійні.

Автономні агрегати (постійної дії) встановлюють у тих випадках, коли електростанція є основним джерелом електропостачання.

Резервні агрегати ДЕС включаються в роботу автоматично при перевантаженні основних агрегатів.

Аварійні агрегати ДЕС починають працювати в разі виникнення аварії на основних агрегатах.

Залежно від призначення та умов експлуатації застосовують одну з трьох ступенів автоматизації дизель-генератора.

При першій ступені автоматично підтримується номінальний режим роботи дизель-генератора без обслуговування та спостереження протягом 4 год після пуску та встановлення під навантаження. Станцію оснащують аварійно-попереджувальною сигналізацією та захистом, забезпечують автоматичне підзарядження стартерних акумуляторних батарей та поповнення паливних баків.

Друга ступінь автоматизації включає автоматику першої ступені, а також пристрій дистанційно-автоматичного керування дизель-генератором, що забезпечує пуск, синхронізацію при паралельній роботі, прийняття навантаження, зупинку, контроль за роботою агрегатів. При цьому забезпечується автоматичне керування протягом не менше ніж 16 год для агрегатів потужністю 100 кВт та 24 год—більше 100 кВт.

Третя ступінь автоматизації передбачає виконання всіх функцій, притаманних другій ступені, а також: автоматичне поповнення паливних та масляних баків; автоматичне підзарядження всіх акумуляторних батарей, автоматичне керування допоміжними агрегатами. Період роботи без обслуговуючого персоналу ДЕС з третьою ступенню автоматизації: для агрегатів потужністю до 100 кВт—не менше 150 год; більше 100 кВт — не менше 240 год.

 

 








Дата добавления: 2014-12-16; просмотров: 1075;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.