Автоматизація обліку фінансових результатів та зведеного обліку

 

Облік основного й допоміжного виробництва.

Автоматизовано розрахунок собівартості продукції й послуг, що випускаються основним і допоміжним виробництвом, облік переробки давальницької сировини. Протягом місяця облік випущеної готової продукції ведеться по плановій собівартості. Наприкінці місяця розраховується фактична собівартість випущеної продукції й зроблених послуг.

Облік напівфабрикатів

Для складних технологічних процесів, що припускають проміжні стадії з випуском напівфабрикатів, підтримується складський облік напівфабрикатів і автоматичний розрахунок їхньої собівартості.

Облік непрямих витрат.

Для загальвиробничих витрат реалізована можливість їхнього розподілу відповідно до показників нормальної потужності, відповідно до П©БУ 16 «Витрати».

При списанні непрямих витрат можливе застосування різних методів розподілу по номенклатурних групах продукції (послуг). Для непрямих витрат можливі наступні бази розподілу:

· обсяг випуску;

· планова собівартість;

· оплата праці;

· матеріальні витрати.

Для забезпечення облікових процесів відповідно до методології обліку, що використовується на підприємстві, у типовій конфігурації «1С:Бухгалтерія 8.0 для України» є ціла низка інструментів: облікова, нормативна та номенклатурно-довідкова підсистеми, документообіг, звітність, сервісні механізми. Їх використання призводить до того, що з часом в інформаційній базі накопичується багато різноманітної інформації. Збір та збереження цієї інформації необхідні для забезпечення можливості визначення фінансового результату, розрахунку податків та підготування регламентованої звітності наприкінці звітних періодів.

Тобто наприкінці періоду потрібно виконання ряду операцій, порядок яких регламентований з точки зору прикладного рішення. Це пов’язано з тим, що у багатьох випадках при виконуванні операції з’являється інформація, необхідна для наступної операції. Наприклад, до розрахунку собівартості повинна бути розрахована амортизація, та поперед визначення фінансового результату слід розрахувати та відобразити в обліку податок на прибуток. При цьому дуже важливо, що механізми типової конфігурації майже завжди будуть працювати без такої початкової інформації – тобто результатом такої роботи цих механізмів будуть помилки в обліку. Тому треба притримуватися регламента використання цих механізмів (інакше кажучи – порядку та правил виконання фінальних операцій).

Перед тим, як переходити до проведення регламентних операцій (закриття місяця, нарахування амортизації та інших), слід перевірити правильність відображення в обліку звичайних господарських операцій.

Також слід ураховувати, що для бухгалтерського обліку основним звітним періодом є місяць, тобто більшість регламентних операцій виконується щомісячно; для податкового обліку основним звітним періодом є квартал.

Крім того, состав операцій залежить в бухгалтерському обліку від облікової політики організації; у податковому обліку – від режиму оподаткування організації.

Більша частина регламентних операцій у конфігурації виконується спеціалізованим документом «Закриття місяця». Виконування інших операцій забезпечується за допомогою спеціальних окремих документів.

Після проведення усіх регламентних операцій можна переходити до формування регламентованої звітності. У состав «1С:Бухгалтерія 8.0 для України» входить набор таких звітів, а саме: форми фінансової звітності; звітність у небюджетні соціальні фонди; податкові декларації та розрахунки; форми статистики; різноманітні довідки.

Форми регламентованої звітності входять у состав конфігурації та оновлюються одразу ж з оновленням самої конфігурації.

До основних можливостей такої звітності у конфігурації можна віднести: настроювання составу звіту; заповнювання показників звітності вручну та автоматично по даним інформаційної бази; редагування автоматично заповнених показників; розшифрування заповнених показників; виведення у друкованій формі; збереження в електронній формі; збереження архіву звітності.








Дата добавления: 2014-12-22; просмотров: 2094;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.