АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ

Підрахуйте загальну суму балів. Вона й буде загальною оцінкою рівня розвитку Вашого колективу.

Максимальна кількість балів, яка може бути отримана в рамках даного теста - 648. Це результат який характеризує ідеальний рівень розвитку Вашого колективу. І чим нижчий буде отриманий Вами показник, тим більше Ваш колектив відрізняється в цій сфері від ідеалу.

Загальний рівень розвитку колективу залежить від рівня розвитку його інтегральних та первинних характеристик. Тому для аналізу факторів, які визначають загальну оцінку, внесіть отримані Вами результати в наведену нижче таблицю, кожен із 9 стовпчиків якої містить номери тверджень, які стосуються даної з первинних характеристик колективу. При цьому первинні характеристики об’єднані в групи наступним чином.

А - ціннісно-орієнтаційна зрілість колективу включає:

а1 - орієнтованість колективу на біжучі досягнення;

а2 - орієнтованість колективу на розвиток способів діяльності;

а3 - орієнтованість вчителів на саморозвиток.

Б- організованість колективу включає:

б1 - відповідальність ;

б2 - злагодженість;

б3 - включеність членів колективу в управління.

В - згуртованість колективу включає:

в1 - єдність орієнтацій;

в2- сумісність членів колективу;

в3 - потенційна стабільність.

Вкажіть поряд кожного номера запитання Вашу оцінку з теста і підрахуйте кількість балів кожної з характеристик. Результат запишіть в нижньому рядку кожного стовпчика.

Порівняння між собою отриманих балів у кожному із стовпчиків дозволяє виявити як сильні, так і слабкі сторони колективу, виділити фактори, які найбільше знижують загальний рівень його розвитку і вимагають серйозного вивчення.

Максимальна кількість балів, яка може бути отримана в межах одного стовпчика - 72. Це супер результат, який є свідченням ідеального рівня розвитку даної характеристики колективу. І чим нижчий буде отриманий Вами показник, тим більше Ваш колектив відрізняється в даній сфері від ідеалу.

Для підвищення ефективності оцінок характеристик колективу та загального рівня його розвитку керівникам доцільно власну оцінку доповнювати оцінками членів колективу. Якщо оцінки керівника і членів колективу в окремих позиціях будуть суттєво відрізнятися, це - серйозна підстава для стурбованості і критичного аналізу своїх оцінок.

А Б В  
а1 а2 а3 б1 б2 б3 в1 в2 в3
                 
А= Б= В=  
                   







Дата добавления: 2014-12-01; просмотров: 1244;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.