АНАЛІЗ ВАЛОВОГО ДОХОДУ. Метою аналізу доходів підприємств є виявлення резервів збільшення доходів і підвищення прибутковості

Метою аналізу доходів підприємств є виявлення резервів збільшення доходів і підвищення прибутковості. Аналіз валового доходу носить комплексний характер і складається з наступних етапів:

визначення виконання плану по доходах як в цілому, так і за їх видами;

порівняння структури утворення валового доходу з планом і з минулим періодом;

розрахунок динаміки за кілька останніх років;

оцінка факторів, що впливають на валовий дохід;

аналіз кожного фактора окремо;

розробка заходів із використання виявлених резервів і усунення недоліків.

2) Бала́нсовий прибу́ток — це сума фінансових результатів від усіх видів діяльності підприємства за звітний період, що складається з фінансового результату від реалізації продукції (робіт, послуг), включаючи продукцію підсобних, допоміжних та обслуговуючих виробництв і господарств, основних фондів, нематеріальних активів, цінних паперів, валютних цінностей, інших видів фінансових ресурсів та матеріальних цінностей, а також прибуток від орендних (лізингових) операцій, роялті та інших позареалізаційних операцій. Балансовий прибуток — це загальна сума прибутку від усіх видів діяльності Більшу частину прибутку підприємство отримує від основної виробничої діяльності.

3) Чистий прибуток — це кошти, що залишаються у розпорядженні підприємства після сплати податків і відрахувань. Його витрачають на розширення виробництва, збільшення фондів невиробничого призначення, здійснення заходів з охорони навколишнього середовища, підготовку кадрів, створення соціальних фондів.








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 1143;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.