Особисті офіційні документи

 

Це документи, за допомогою яких громадяни висловлюють свої пропозиції, прохання, скарги, передають певні повноваження іншим особам, або закріплюють свої права перед державою, установами, іншими особами.

ДОРУЧЕННЯ – це документ, за яким організація чи окрема особа надає право іншій особі від її імені здійснювати якісь дії.

1. Офіційні:

а) разові – одноразової дії (найчастіше на отримання товарно-матеріальних цінностей);

б) спеціальні: на здійснення однотипних вчинків (представництво в органах суду, здійснення транспортних, господарських і банківських операцій у межах певного періоду часу);

в) загальні: надає право здійснення операцій, пов’язаних з управлінням майном.

2. Особисті: надання повноважень однієї особи іншій (право одержання заробітної плати, поштового переказу і т.ін.).

Реквізити: назва підприємства, яке видає доручення; назва виду документа (доручення); номер, дата, місце видачі; посада, прізвище, ім’я та по батькові особи, якій видається доручення; назва організації, від якої повинні бути одержані матеріальні цінності; номер і дата видачі супровідного документа (наряду, рознарядки тощо); термін дії доручення; зразок підпису особи, якій видане доручення; назва документа, що посвідчує особу, якій видано доручення; підписи службових осіб, які видали доручення; печатка підприємства, що видало доручення.

Зразок 1:

ДОРУЧЕННЯ м. Харків ____________________ (дата літерами) Видане ____________________________________________________ (зазначити п, і, п/б громадянина, його адресу і посаду) у тому, що йому доручається представництво інтересів ____________ (зазначити назву організації) в усіх державних, кооперативних і суспільних установах з усіх питань, пов'язаних з _____________________________________________________ (зазначити питання, з якого здійснюється представництво) Для виконана представницьких функцій надаються такі права: отримувати документи, подавати заяви, вести справи в усіх судових, арбітражних і адміністративних установах з усіма правами, що надані законом позивачеві, відповідачеві і третім особам; укладати всі дозволені законом угоди, одержувати належне довірителю майно, розписуватися і здійснювати усі інші законні дії, пов’язані з виконанням цього доручення. Повноваження з цього доручення не можуть бути передані іншим особам. Доручення видане терміном на _____________________________ (зазначити термін до трьох років) Доручення зареєстроване за № __________ Начальник Підпис Розшифрування підпису Головний бухгалтер Підпис Розшифрування підпису Печатка

 

Зразок 2:

____________________________ (назва підприємства, організації, установи) ДОРУЧЕННЯ Я, _____________________________________________________ (прізвище, ім'я, по батькові, посада, підрозділ) доручаю отримати у бухгалтерії _________________________________ належні мені гроші _________________________199_ р. ______________________________________________________________ (за що і який час) ______________________________________________________________ за його паспортом, серії ____ № _____ виданим _______________ прописаним за адресою ________________ у чому розписуюсь ____________ Підпис _______________________________ посвідчую Начальник відділу кадрів (ініціали прізвище) “__” __________________199_р.   КАСА видати за паспортом (підпис) Розшифрування підпису Головний бухгалтер (підпис) Розшифрування підпису “__” ______________199_ р.  

 

 

ЗАЯВА – вид звернення, за допомогою якого громадяни реалізую через державні органи або громадські організації надані їм права.

Реквізити: назва установи, структурного підрозділу, до якого звертається громадянин; прізвище, ініціали керівника (якщо є необхідність); прізвище, ім’я, по батькові та адреса того, хто подає заяву, освіта (при вступі до навчального закладу), назва виду документа (заява), текст, перелік додатків (якщо є), дата (зліва), підпис заявника (справа).

Це заяви про призначення пенсій, допомоги багатодітним та одиноким матерям і дітям із малозабезпечених родин, про приймання до навчальних закладів, органів внутрішніх справ тощо.

Зразок 1:

Голові комісії з призначення державної допомоги багатодітним і одиноким матерям при ____________________________ (назва установи) м. Харкова _____________________________ (прізвище, ім’я, по батькові) яка мешкає за адресою __________________________ (повна адреса)   Заява Прошу розглянути клопотання про надання державної допомоги моїй родині, яка складається з 10 осіб, із яких 8 непрацездатних. Це 6 дітей віком до 8 років і 2 пенсіонери. Середній доход на одного члена родини становить 40 гривень. Сім’я мешкає за вказаною адресою у двокімнатній квартирі, житлова площа якої становить 28 м2. Бюджет сім’ї складається з моєї заробітної плати, що становить 150 гривень на місяць, заробітної плати дружини 138 гривень на місяць, та пенсії батьків 112 гривень щомісяця. Довідки з місця роботи та розмір заробітної плати, довідки про склад сім’ї, з місця проживання та розмір пенсії додаються.   Дата Підпис  

 

Зразок 2:

Ректорові ________________________________ (назва вищого навчального закладу) ________________________________ (прізвище, ім'я, по батькові вступника) який(а) мешкає за адресою __________________________________ (зазначити адресу постійної прописки) закінчив(ла) __________________________________ (зазначити рік закінчення, назву навчального закладу) маю золоту (срібну) медаль про закінчення школи або диплом з відзнакою про закінчення ___________________________________ (вказати навчальний заклад)   ЗАЯВА Прошу допустити мене до складання вступних екзаменів для вступу на денне, вечірнє, заочне навчання (підкреслити) факультету _______________________________________________________________ (назва факультету) із спеціальності ___________________________________________________ (назва спеціальності) У гуртожитку маю (не маю) потребу (підкреслити). Про себе повідомляю: Стать ______________________ Національність ______________ Соціальний стан _____________ Виконувана робота та загальний трудовий стаж на момент вступу до цього навчального закладу __________________________________________ (назва і місцезнаходження організації, посада) Прізвище, ім’я, по батькові батьків, місцепроживання, де, ким працюють (адреса підприємства, посада): Батько ___________________________ Мати _____________________________ Про себе повідомляю додаткові дані _____________________   Дата Підпис  

 

РОЗПИСКА – це документ, який підтверджує передачу й одержання документів, грошей, товарів та ін. Розписка має бути завірена підписом одержувача, засвідчена офіційною особою.

Реквізити: назва виду документа (розписка); посада, прізвище, ім’я та по батькові того, хто дає розписку; кому дається розписка; у чому конкретно дано розписку (обов’язково вказати точне найменування матеріальних цінностей, предметів); на підставі якого розпорядження чи документа одержано цінності; дата й підпис одержувача цінностей.

Дата пишеться за таким зразком: 12 червня 1996 року.

Грошові суми пишуться цифрами, а в дужках – словами.

 

Зразок:

РОЗПИСКА Я, Миколайчук Лариса Іллівна, одержала від Марченко Марії Іванівни 600 (шістсот) гривень. Зобов’язуюсь цю суму повернути 11 квітня 1996 року. Дата Підпис Засвідчення: Посада; дата Підпис

 

 








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 1285;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.