Первинний облік матеріальних запасів

Документальне оформлення руху запасів відбувається за двома напрямами:

— за надходженням і відпуском товарів на сторону;

— за складським обліком і внутрішнім переміщенням запасів.

Сільськогосподарські підприємства використовують частину типових форм документів, затверджених Держкомстатом, а також спеціалізовані.

Документи з оприбуткування і відпуску запасів на сторону: довіреність (для одержання товарів від постачальника через довірену особу), прибутковий ордер (для одержання окремої частини з усієї партії), товарно-транспортна накладна (у разі доставки товару перевізником), акт про приймання матеріалів (у разі виявлення розбіжності між фактичною кількістю чи якістю одержаної партії із даними супровідних документів або за відсутності таких), рахунок-фактура (розрахунковий документ для оплати через платіжне доручення), накладна на відпуск ТМЦ (слугує підставою списання у постачальника, для оприбуткування у покупця і дозволу на вивіз з території постачальника).

Документи складського обліку і внутрішнього переміщення запасів: картка складського обліку матеріалів, матеріальний ярлик (слугує для ТМЦ паспортом), лімітно-забірні картки, накладна-вимога на відпуск (внутрішнє переміщення) матеріалів (для разового відпуску матеріалів усередині підприємства чи за його межі).








Дата добавления: 2014-12-12; просмотров: 914;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.