Визначення походження дитини.

Визнання батьківства в Україні незалежно від громадянства батьків і дитини та місця їхнього проживання провадиться за законом України. Таким чином, незважаючи на іноземний елемент у сімейних відносинах, визнання батьківства в Україні здійснюється за правилами, зафіксованими у гл. 12 СК (навіть у ситуаціях, коли всі суб'єкти зазначених відносин будуть іноземцями);

Крім того, батьки дитини, які проживають за межами Украї­ни, можуть подати заяву про визнання батьківства до консульсь­кої установи або дипломатичного представництва України. Відповідно ст. 30 Указу Президента України «Про Консульський статут України» визнання батьків­ства провадиться в консульських установах або дипломатичних представництвах України за законами України у випадках, а) коли відповідно до законодавства України таке допускається в орга­нах реєстрації актів громадського стану, б) якщо батьки дитини проживають у відповідному консульському окрузі; в) хоча б один з них є громадянином України.

Трохи інші способи вирішення проблеми визнання батьківства закріплені уніфікованими колізійними нормами. Мінська конвен­ція країн СНД у ст. 31 передбачає, що встановлення і оспорюван­ня батьківства чи материнства визначається за законодавством держави — учасниці Конвенції, громадянином якої дитина є за народженням («Іехраігіае» — Авт.).

Значною частиною договорів про правову допомогу також пе­редбачається, що при вирішенні колізійної проблеми визначення походження дитини варто використовувати закон її громадянства.








Дата добавления: 2014-12-11; просмотров: 937;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.