Застосування законів іноземних держав. Визнання в Україні актів цивільного стану, зареєстрованих за законами іноземних держав.

При розгляді у даному розділі різноманітних сімейних відно­син з іноземним елементом неодноразово зверталася увага на за­кріплення в сімейному законодавстві України колізійних прив'я­зок, що відсилають до закордонного законодавства. Однак при цьому варто мати на увазі, що сімейне законодавство іноземних держав застосовується в Україні, якщо воно не суперечить основ­ним засадам регулювання сімейних відносин, що встановлені у ст. 7 СК. Наведене правило являє собою приклад застереження про публічний порядок.

Акти цивільного стану, зареєстровані за законами іноземних держав, визнаються в Україні. Документи, видані компетентними органами іноземних держав на посвідчення зазначених актів ци­вільного стану, здійснених за межами України за законами відпо­відних держав щодо громадян України, іноземців і осіб без грома­дянства, є дійсними в Україні за умови їх консульської легалізації.

Контрольні запитання:

1. Сімейні правовідносини з іноземним елементом.

2. Порядок укладення та розірвання шлюбу.

3. Визначення походження дитини.

4. Усиновлення. Опіка та піклування.

5. Застосування законів іноземних держав. Визнання в Україні актів цивільного стану, зареєстрованих за законами іноземних держав

 

Рекомендована література:

1. Конституція України від 28 червня 1997р. – Київ, 1997р.

2. Мінська конвенція «про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах» від 22.01. 93р.

3. Закон України «Про міжнародне приватне право» від 23.06 1995р.

3. Сімейний кодекс України від 10 червня 2002 р.,- Київ. – Атіка.- 2002 р.

 

 








Дата добавления: 2014-12-11; просмотров: 953;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.