Предметна область дослідження

Інформація про наявність та рух готівкових коштів знаходить відображення на рахунку 30 "Каса" та в бухгалтерській звітності: Ф. 1 "Баланс", розділ II, у складі ряд­ків 230 і 240; Ф. З "Звіт про рух грошових коштів"; Ф. 5 "Примітки до річної фінан­сової звітності", розділ VI "Грошові кошти", рядок 640.

Рахунок 30 "Каса" призначений для узагальнення інформації про наявність та рух грошових коштів у касі підприємства. Рахунок 30 "Каса" має такі субрахунки: 301 "Каса в національній валюті" 302 "Каса в іноземній валюті".

За дебетом рахунку 30 "Каса" відображається надходження грошових коштів у касу підприємства, за кредитом — виплата грошових коштів із каси підприємства.

На підприємствах, де працюють операційні каси (продаж квитків, оплата послуг зв'язку, обмін валюти тощо), відкриваються субрахунки "Операційна каса в націо­нальній валюті" та "Операційна каса в іноземній валюті".

При аудиті операцій з грошовими коштами використовуються наступні джерела інформації: касові плани, прибуткові і видаткові касові ордери і виправдовуючі до­кументи, додані до них, касові книги і звіти касира, банківські виписки по поточних та інших банківських рахунках, інші банківські документи, чекові книжки, корінці використаних чеків і анульовані чеки, журнали реєстрації касових ордерів, а також дані синтетичного й аналітичного бухгалтерського обліку по всіх операціях із грошо­вими коштами, звіти про використання реєстраторів розрахункових операцій (роз­рахункових книжок), акти перевірок каси контролюючими органами.








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 764;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.