Автор 1 Один раз – це нічого, - так говорить диявол спокушуючи людей гріхами. Так часто люди говорять, погоджуючись робити гріх. Один раз тільки – це нестрашно, Бог простить.

 

Автор 2 Інші роблять ще гірше. Безумовно, пізніше я буду доброю, порядною людиною. Буду берегти себе від гріха, але тепер один тільки раз можна зробити гріховний вчинок, проти правди, бо це ж тільки один раз.

 

Автор 1 Дорогі брати та сестри! Чи правда це? Чи правда, що недобра справа, зроблена один раз, не має ніякого значення для нашого життя і навіть для вічності?

 

Автор 2 Подумайте… Адам тільки один раз згрішив у раю. Що ж вийшло з цього? Все людство загинуло в Адамі… Страждання, стогін і в кінці – смерть.

 

Автор 1 Жінка Лота один тільки раз оглянулась і залишилась соляним стовпом аж до страшного суду.

 

Автор 2 Ісав тільки один раз знехтував своїм первородством і був залишений Богом назавжди.

 

Автор 1 Ананій і Сапфіра один тільки раз погодились сказати неправду Духові Святому і вони попали під вічний осуд.

 

Автор 2 Юда один тільки раз зрадив Христа.

 

Автор 1 Каїн один тільки раз вбив свого брата Авеля.

 

Автор 2 Ісус Христос один тільки раз вмер на Голгофі і воскрес також один тільки раз. Один раз Він явиться по церкву, один тільки раз сяде на престолі слави судити світ.

 

Автор 1 Грішник один тільки раз повинен зробити рішення йти вслід за Христом, або бути проти Нього один тільки раз.

 

Автор 2 Один тільки раз тобі доведеться вмерти і стати перед судом один тільки раз. Один тільки раз одержите вічне життя, або вічні муки також один тільки раз.

 

Автор 1 Дорогі брати і сестри! Ми сподіваємося, що ви достойно оцінили значення слів: «один тільки раз» і один раз і назавжди зрозуміли, які це важливі слова.

 

Цар Світу

 

Дійові особи: Автор, Ірод (Ірод Великий, Ірод Антипа, Ірод Агриппа 1, Ірод сьогодні), Син Ірода, Прес-секретар, Мудрець, Слуга, Хуза, Власта, Посильний, Іродіада, Секретарка, Саломія, Іван Хреститель, Правитель, Воєначальник, Хлопчик, Священик, Марія, Йосип, Пастух 1, Пастух 2, Пастух 3, Ісус, Учень 1, Учень 2, Дитина, Прокажений, Народ, Первосвященик, Солдат

Дія 1

Народження Христа

 

Дійові особи: Автор, Йосип, Марія, Пастух 1, Пастух 2, Пастух 3

 

Автор Більш як дві тисячі років тому, виповнилася Божа обітниця, і у Вифлеємі Іудейському народився цар, Ісус Христос.

Пісня: «Спи, Ісусе, спи»

Йосип Маріє! Я знайшов пилку. Тепер ти можеш не хвилюватися, я зумію зробити гарне ліжечко для маляти. О, Маріє! Нічого не виходить, мені потрібні цвяхи, чи хоча б мотузка, а тут нічого немає.

Марія Йосип! Послухай Йосип, я знаю, що ти хочеш зробити для нас усе найкраще, але послухай,…здається, Бог уже приготував місце для хлопчика. Ану глянь на ту годівницю, по-моєму, це саме те, що нам потрібно.

ЙОСИП Знаєш, ти права. Справді Бог сам подбав про Свого Сина.

 

МАРІЯ Йосип, все добре, сядь поруч із мною. Подивися, яка прекрасна ця дитина. Візьми, потримай Його.

ЙОСИП Маріє, ти повинна зрозуміти мене. Я простий тесля. Я не воїн і не мудрець. Як я зможу піклуватися і виховувати. Того, Хто є Сином Бога Всевишнього?!

МАРІЯ Йосип, але зрозумій…

ЙОСИП Ні Маріє, зрозумій ти. Я тесля, чому я зможу навчити Того, хто стане Царем?! Мої руки не тримали пера чи меча, вони звикли тримати пилку і рубанок…

МАРІЯ Послухай мене Йосипе! Подивися, хіба не Сам Господь допомагає нам? Зрозумій, Він не може помилитися, Якщо Він вибрав тебе і мене, виходить, Він знає, що зробив. Він дасть хлопчику те, що не зможеш дати Йому ти. А ти дай Йому те, чому можеш навчити Його сам. Навчи Його своєму ремеслу, і Він стане, як і ти, теслею. Дай Йому свою доброту.

ЙОСИП Так, ти права Марія, я навчу Його усьому, що вмію сам. І зроблю для Нього усе, що буде в моїх силах. (Молитва) Бог наш Усевишній, славлю Тебе. Ти не дивишся на силу і мудрість цього світу, але дивишся на тих, хто шукає обличчя Твого. Ти послав нам Твого Сина, дай же нам зберегти Його.

 

(Стукіт у двері, заходять пастухи)

1 ПАСТУХ Скажіть, чи тут… чи тут народжений Христос?! Ми хочемо лише поклонитися Йому!

2 ПАСТУХ Розумієте, ми пасли свої стада, і було вже зовсім пізно, темно, як раптом сильне світло освітило нас і усе пасовище, нам важко було дивитися…

3 ПАСТУХ Це світло виходило від Ангела Господнього!

2 ПАСТУХ Так, це був Ангел, він сказав нам: «Не бійтеся, я звіщаю вам велику радість, що буде всім людям…

3 ПАСТУХ …тому що нині народився в місті Давида Спаситель…

2 ПАСТУХ …Який є Христос Господь!» Ще Він сказав нам, що ми знайдемо дитину сповиту, що лежить у яслах, це був знак, покажіть Його нам.

ЙОСИП Звичайно, от Він, тут.

2 ПАСТУХ Істинно це цар!

3 ПАСТУХ (молиться) Воістину Ти милостивий, Всемогутній Бог. Ти дав Ізраїлеві порятунок Твій. Який Ти благий, що дав побачити рабам Твоїм Сина святого Свого! Ми славимо Тебе!

1 ПАСТУХ (говорить іншим) Послухайте! Ми повинні розповісти про це, адже Месію чекають уже багато років!

3 ПАСТУХ Так, ми не можемо мовчати!

ПАСТУХИ (Звертаються до людей.) Послухайте, Господь знову відкрився нам! Там Його Син, Він є Спаситель світу!

 

 

Дія 2

Виховання Ірода

 








Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 1547;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.