Вибір обладнання базової станції eNode Band LTE

Основні постачальники обладнання базової станції eNB LTE в Росії будуть компанії «Nokia Siemens Networks», «Huawei» і «Ericsson». В кінці 2011 року в нашій країні було запущено власне виробництво обладнання eNB LTE на базі науково-виробничої фірми «Микран» під контролем компанії «Nokia Siemens Networks» в місті Томську.

При виборі обладнання базової станції eNB LTE потрібно керуватися, в першу чергу, здатністю підтримки даними обладнанням інших стандартів мобільного зв'язку. Так само не варто забувати про заплановану вихідної потужності приймача-TRX та інших технічних характеристиках.

Для планованої мережі, враховуючи її особливості, можна зробити вибір на користь обладнання компанії «Nokia Siemens Networks». Як устаткування радіодоступу пропонується використовувати базову станцію «Flexi Multiradio».

За даними НВФ «Микран», мультістандартний базова станція «Flexi Multiradio» пропонує унікальні можливості з побудови сайтів. При використанні даної eNB гарантується низьке електроспоживання, відповідність вимогам ємності при постійно зростаючому мобільному трафіку і висока спектральна ефективність.

Антенна система «Flexi Multiradio» заснована на технології активних антен, яка об'єднує антену і радіоустаткування в єдиний функціональний блок, що має окремі підсилювачі потужності для кожного елемента антени. Активна антена дозволяє здійснювати формування променів - фокусування окремого радіоподключенія і його напрямок на конкретного користувача.

Базова станція «Flexi Multiradio» встановлена і функціонує у більш ніж 200 операторів мобільного зв'язку в світі і удостоєна ряду нагород за програмне керування радіомережею та енергоефективність.

Базова станція «Flexi Multiradio» складається з двох основних елементів: системного модуля для цифрової обробки сигналів і радиомодуля з трьома прийомопередавачами. Базова станція «Flexi Multiradio» показано на Рисунку 2.9

 

Рисунок 2.9 - Базова станція "Flexi Multiradio" компанії «Nokia Siemens Networks».

Радіочастотний модуль з трьома прийомо-передавачами зображений на Рисунку 2.10. Повна назва продукту: «Flexi RF Module Triple 90 W». Радіомодуль відповідає за обробку радіочастотних сигналів. Універсальний радіомодуль «Flexi Multiradio» можна використовувати при будь-якому типі установки, зокрема, при встановленні всередині і зовні приміщень, при розподільній установці, установці на опорах.

Потужність вихідного сигналу радіомодуля з розрахунку на один сектор може досягати 240 Вт; так само радіомодуль може забезпечувати подачу вихідного сигналу потужністю 80 Вт на кожен з трьох секторів. Модуль здатний розподіляти несучі в діапазоні 60 МГц. Радіомодуль підтримує будь-яке поєднання технологій GSM, 3G, LTE і LTE +.

 

 

Рисунок 2.10 - Радіочастотний модуль "Flexi RF Module Triple 90 W".

 

 








Дата добавления: 2014-12-22; просмотров: 1909;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.