Вибір вхідного імені та паролю

Для з'єднання з системою Internet потрібне вхідне ім'я. Його також називають іменем користувача або обліковим іменем. Це ім'я вашого розрахунку, яке вводиться при звертанні до Internet. Воно повідомляє сервісній компанії, хто ви такий і компанія знає, чи можливо вам працювати в Internet і хто розраховується за час роботи. Вхідне ім'я є також частиною адреси, які інші користувачі вводять для пересилки вам повідомлень.

Вхідне ім'я містить до 8 символів і в ньому різняться прописні та заголовні букви. Наприклад, ім'я Pkent відрізняється від імені pKENT чи PKENT. Вхідне ім'я завжди необхідно вводити точно. Фактично, такий вид імені зможе виконати комунікаційна програма. Звичайно вхідне ім'я утворюється із справжнього імені власника рахунку, наприклад: pete, pkent, peterk і т.д., воно може бути любим.

При використанні набірного прямого з'єднання необхідно знати номер свого телефону та ім'я домена.

Також потрібно знати пароль, тобто той таємний код, котрий потрібно ввести по запиту системи. Комп'ютер ідентифікує введений пароль з визначеним користувачем. Неможливо, щоб ваш пароль знав хто-небудь іще.

Якщо замість вас хтось ввійде в систему, то ви не захочете сплачувати доступ комусь іншому. Вам також не сподобається, що хтось інший прочитає вашу пошту, відправить повідомлення від вашого імені, знищить ваші файли або зв'яжеться з групою новин від вашого імені.

Слід пам'ятати, що завжди є люди, які бажають взнати чужий пароль та володіють комп'ютерними прийомами, що дозволяють це зробити. Вони виходять із припущення, що пароль можливо легко розпізнати, тому що він буде іменем або словом.

Дійсно, є фахівці-програмісти, що бажають добратися до вашого розрахунку. В пресі були повідомлення про "прорив" в декількох сервісних організаціях, причому одна із організацій мусила закритися, стала банкротом.

Звичайно пароль складається максимум із 8 символів і в ньому розрізняють прописні та заголовні символи.

Маючи пароль ln=9YT%, його неможна вводити як LN=9YT% або ln- 9yt%.

Пароль не повинен бути легко вгадуваним іменем або словом, наприклад, ні іменем дітей, ні іменем собаки, ні описом професій, ні адресою і т.д. Розглянемо декілька порад, як вибирати вдалий пароль:

  • Кращим паролем є випадковий набір символів, наприклад, ln=9YT%.
  • Випадкові символи важко запам'ятати, тому придумайте дещо подібне до них, змішуючи спеціальні символи з декількома потрібними словами, наприклад, 1&you%in. Три коротких слова можливо наугад вибрати із словника.
  • Не повідомляйте пароль нікому, а якщо необхідно було зробити це, якомога скоріше змініть пароль.
  • Не вводьте пароль на виду у інших людей, а якщо це трапилось, якомога скоріше змініть пароль.
  • Регулярно змінюйте пароль, наприклад, раз в місяць. Деякі системи змушують це робити не дозволяючи вхід до заміни пароля.
  • Ніколи не записуйте свій пароль, наприклад, на повідомленнях або ще де-небудь.
  • Чим довший пароль, тим краще. Пароль із п'яти символів дуже короткий. Взнайте в сервісній компанії максимальну довжину пароля (до восьми символів).
  • Якщо ви забули свій пароль, то подзвоніть в сервісну компанію. Хто-небудь із співробітників назначить новий пароль.







Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 1159;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.