Вибір архітектури комп'ютера

Коли прийнято рішення про роботу в мережі Internet, необхідно визначитися, чи є у наявності відповідні апаратурні та програмні засоби. Вимоги до апаратних засобів в Internet не дуже жорсткі, але все одно потрібно враховувати декілька фактів. Мінімальний об'єм потрібних компонент наступний:

  • рахунок (доступ) до Internet;
  • комп'ютер або термінал;
  • модем або з'єднання;
  • проста комунікаційна програма;
  • програма пошти;
  • вхідне ім'я;
  • пароль.

Рахунок Internet (або просто рахунок - account) означає доступ до Internet. Зустрічаються також терміни обслуговування Internet, з'єднання Internet. Всі вони визначають одне і теж - можливість війти в Internet і користуватись її послугами. Матеріали про це викладені в попередньому розділі.

Для роботи в Internet потрібно деяке електронне обладнання. У випадку прямого з'єднання з комп'ютером сервісної компанії (тобто при роботі в організації) самостійно встановлювати з'єднання не потрібно. Але при вході по телефону (набірне пряме або набірне термінальне з'єднання) необхідний справжній комп'ютер з модемом та комутаційною програмою. Це пояснюється тим, що ваш комп'ютер повинен визвати по телефону комп'ютер з сервісної компанії та підключитися до нього.

Вибір комп'ютера для підключення до мережі Internet досить широкий. Можливо застосовувати любий IBM-сумісний комп'ютер, комп'ютер архітектури Macintosh, робочу станцію UNIX або любий комп'ютер, що має модем (або до якого можливо підключити модем) і комунікаційну програму.

Для набірного термінального з'єднання потужний комп'ютер, наприклад PC, з процесором Пентіум та 24-бітним кольоровим монітором, не потрібен. При бажанні можливо працювати на старому PC та з процесором 8086 з монохромним монітором. Такий комп'ютер можна купити всього за 100 $ в США.

У випадку набірного прямого з'єднання потрібний дещо потужніший комп'ютер. Розроблено багато комунікаційних програм для ОС MS DOS, але більшість з них розраховані на середовище Windows. Для роботи з Windows як мінімум необхідний комп'ютер з процесором 286, а краще з процесором 386 або 486. Розроблені комунікаційні програми для комп'ютера Macintosh, але для IBM PC існує більш широкий вибір.

При виборі архітектури комп'ютера для з'єднання в мережі Internet, можливо зупинитися на комп'ютері або простому терміналі, що складається з клавіатури та монітора, що підключені безпосередньо до комп'ютера вашої організації.

Поняття простий термінал означає обладнання, яке не володіє обчислювальними можливостями, а може тільки передавати та приймати текст. Найбільшого поширення отримав термінал типу VT 100. Він був розроблений фірмою DEC, а потім перетворився в стандарт, тому більшість виробників виробляють термінали, що імітують роботу VT 100.








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 1056;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.